- Ryder Cup er alltid et mål

VINNER HAN IGJEN? Luke Donald er i storform for tiden. Klarer han å holde koken også i Wales? (Foto: Stuart Franklin, Getty Images)

Denne uken byr på en delikat forsmak av høstens Ryder Cup.

Europatouren forflytter seg fra Spania til Wales, fra Madrid Masters til Celtic Manor Wales Open - stedet der høstens Ryder Cup skal gå av stabelen. Luke Donald fronter et sterkt startfelt, og engelskmannen med den myke, elegante svingen jager nok en topplassering.
- Alltid et mål
Donald vant Madrid Masters, og ble nummer to i BMW PGA Championship uken før. Seieren betydde at han klatret til niendeplass på verdensrankingen. Han er også inne på listen av spillere som er automatisk kvalifisert for Ryder Cup. Donald er kanskje i sitt livs form for tiden.
- Ryder Cup er alltid et mål for meg. Jeg har kanskje hatt mine to beste golfopplevelser i Ryder Cup, i 2004 og 2006, og jeg tror herlige lagopplevelser som det kan gjøre noe for det individuelle spillet ditt også. Det er viktig for meg å komme på Ryder Cup-laget, sier Donald til europeantour.com.
Donalds ønske om å delta i Ryder Cup er en av grunnene til at han stiller opp i denne ukens Celtic Manor Wales Open.
- Det var også fint å komme til Europa og spille noen turneringer der. Å vinne i Madrid og være så nærme på Wentworth var helt fantastisk. Forhåpentligvis kan jeg ha en ny god uke i Wales og fortsette å få Montys oppmerksomhet. Det er herlig å være automatisk kvalifisert, slik jeg er i øyeblikket, men jeg må bare prøve å forsikre meg om at jeg holder meg der.
Masse erfaring
Colin Montgomerie skal selv delta i turneringen, og han har en lang rekke spillere med Ryder Cup-erfaring å holde øynene på. Thomas Björn, Darren Clarke, Niclas Fasth, Søren Hansen, David Howell, Miguel Angel Jiménez, Graeme McDowell, Paul McGinley, Phillip Price, Oliver Wilson og Luke Donald stiller alle til start. I tillegg kommer en rekke unge spillere som er ivrige etter å sikre seg en plass på laget for første gang. Rhys Davies, for eksempel, waliseren som ble nummer to i Madrid.
- Det er allitd herlig å spille i Wales foran hjemmepublikum og mine venner og familie. Forhåpentligvis kan jeg fortsette det gode spillet jeg presterte i Madrid. Jeg liker banen. Jeg tror den passer spillet mitt, sier Davis.
Norskgolf.no gir deg oppdateringer etter hver runde.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.