Ryggen sa stopp for Kofstad

TRAKK SEG: Espen Kofstad sliter med mystiske ryggsmerter. (Foto: All Over Press)

Espen Kofstad måtte kaste inn håndkleet før fredagens tredjerunde av Rolex Trophy i Sveits.

Losby-golferen hadde plassert seg på en 38. plass etter halvspilt Challenge Tour-turnering i Geneve, og tok sikte på å starte klatringen opp leaderboardet. I stedet slo ryggen seg helt vrang.

Kofstad har i lengre tid kjent smerter i ryggen, men fredag ble de såpass sterke at han følte seg tvunget til å trekke seg fra turneringen.

- Nå har jeg veldig vondt i ryggen. Det er dritkjedelig. Fikk hjelp i dag, og får mer behanlding på mandag, sa Kofstad til Norsk Golf etter runde.

Skadeomfanget er fortsatt usikkert, noe som frustrerer hovedpersonen selv.

- Alle jeg har fått hjelp av sier forskjellige ting, så jeg vet ikke, har jo vært sånn i noen år, langsomt blitt verre, så jeg vet ikke jeg. Uansett hvor mye jeg trener og gjør som jeg blir fortalt blir resultatet det samme, forklarer han tydelig oppgitt.

Kofstad er ikke den eneste norske spilleren som har slitt eller sliter med ryggtrøbbel. Anders Kristiansen gjorde i år comeback etter to sesongers avbrekk på grunn av tretthetsbrudd i ryggen. En annen Team Rio-lagkamerat, Elias Bertheussen måtte nylig trekke seg fra sin andre Challenge Tour-turnering for sesongen på grunn av ryggsmerter. 

I toppen av leaderboardet i Sveits marsjerer Kristoffer Broberg mot en billett til Europas gode selskap. Med en tredjerunde på åtte under par er han nå hele -23 når en runde gjenstår. Det gir ham en ledelse på Joachim B. Hansen (Danmark) og Sihwan Kim (Sør-Korea).

- - - - - - 

Runde 2

Espen Kofstad ligger nesten sist i et felt som scorer ekstremt lavt i Sveits.

Til tross for sin andre strake rake runde på en under par i Rolex Trophy, taper Espen Kofstad terreng til toppen. Kristoffer Broberg fortsetter sitt birdekjør på Challenge Tour, og marsjerer mot en Europatour-billett med 15 under par og ledelse etter halvspilt turnering, 13 slag foran Kofstad.

Med fire birdies og tre bogeys på scorekortet falt Kofstad syv plasser til en 38. plass, med bare fem spillere bak seg på leaderboardet.

Det er de beste på Challenge Tours pengeliste som spiller denne uken, og bare to spillere ligger over par.  For andre runde på rad åpnet Kofstad over par på front nine, men med tre sene birdies reddet han seg nok en gang inn.

- - - - -

Runde 1

Espen Kofstad kom seg akkurat under par i onsdagens åpningsrunde av Rolex Trophy i Sveits.

Det var en smårusten Espen Kofstad som var tilbake i aksjon i Challenge Tour-turneringen Rolex Trophy i Sveits.

Etter et tett kampprogram med turneringer fem uker på rad bestemte Losby-golferen seg for å hoppe over forrige ukes ECCO Tour Championship.

Onsdag var han i gang igjen, og etter en treg start på runden fikk han skuten tilbake på rett kjøl i innspurten.

Med syv hull igjen å spille hadde Kofstad bokført tre bogeys og en birdie, og var to over for dagen. Heldigivs reddet han scoren med tre strake birdies fra det 13. til det 15. hullet.

Dermed kunne han signere for en runde på 71 slag, en under par, som foreløpig holder til en delt 31. plass. 

- Litt uflyt i starten. Hadde et par "lip outs" i begynnelsen og plugget i kassa på det tredje hullet. Spilte ganske fint, men hadde ikke hundre prosent uttelling, oppsummerte Kofstad runden til Norsk Golf etter runden.

Formsterke Kristoffer Broberg har gitt seg selv et ypperlig utgangspunkt for å ta sin tredje seier på fire uker, etter sin åpningsrunde på ni under par. Den gir ham bare ett slag opp til lederen Daniel Vancsik fra Argentina. Skulle Broberg vinne denne uken vil han rykke rett opp til Europatouren resten av denne sesongen. Det vil være godt nytt for Espen Kofstad, som i så fall vil få en konkurrent mindre over seg på pengelisten.

Rolex Trophy på GC de Geneve markerer starten på en rekke viktige turneringer i sesonginnspurten. Her er nemlig bare de 40 beste på pengelisten invitert, og med 220 000 euro i potten, kan Kofstad feste grepet om en Europatour-billett. I ukene fremover kommer storturneringene som perler på en snor, med Kazakhstan Open i midten av september og Apulia San Domenico Grand Final i slutten av oktover som de viktigste turneringene, med henholdsvis 3 og 2,5 millioner i potten. 

Kofstad innehar nå 8. plassen på pengelisten med 58 000 euro, og har med det bare 13 000 euro igjen for å nå fjorårstotalen som sikret den viktige 15. plassen på pengelisten. 

NB! Det er ingen cut denne uken.

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.