Så langt slår spillere med ditt handicap og i din alder

Så langt slår spillere med ditt handicap og i din alder

(Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Hvor langt slår spillere som meg egentlig, er et vanlig spørsmål blant mange golfere. Nå gir statistikk fra (mannlige) spillere over hele verden deg svaret.

Når du spør kompisen din hvor han slår med de ulike køllene, er svaret du får som regel basert på et perfekt slag i optimale forhold på treningsfeltet. (Kanskje til og med en hjelpsom medvind?)

Hvor langt vedkommende egentlig slår, viser seg imidlertid ofte å være langt kortere.

Nå har Golf Digest gått gjennom statistikken til tusenvis av mannlige golfspillere verden over ved hjelp av slagsporingsystemet Gamegolf.

Gamegolf er en sensor som du fester på køllen, som måler lengde og retning på slagene dine og registrerer all statistikk som du trenger gjennom runden.

Dermed kan du nå sammenligne deg med golfere med tilsvarende handicap og alder som deg selv for å finne ut av hvordan du ligger an i forhold til gjennomsnittet. 

Her er svaret:

(NB! Golf Digest har kun presentert tallene for mannlige golfere. Vi har foreløpig ikke lykkes i å få tak i statistikk for begge kjønn)

Medianlengde med driver

Handicap:

Under 5 i handicap: 229,4 meter

5-10 i handicap: 211,2 meter

10-19 i handicap: 197,1 meter

19-28 i handicap: 179,1 meter

Over 28 i handicap: 162,2 meter

Alder:

20-30 år: 218,2 meter

30-40 år: 211,3 meter

40-50 år: 201,6 meter

50-60 år: 193,7 meter

Over 60 år: 179,5 meter

Golf Digest skriver at medianlengden med driver er 200,6 meter, 3-wooden slår golfere i snitt 170,8 meter, 7. jernet 122 meter og pitching wedgen 68 meter.

Til sammenligning slo den spilleren som var "midt på treet" i slaglengde på PGA Tour i fjor driveren i snitt 265 meter.

Var lengdene lengre eller kortere enn du trodde? Kommentér under!

Les også: Så langt slår proffene i snitt


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.