- Det er så små marginer

SÅ NÆRME: Suzann Pettersen har vært nær seier mange ganger siden den fantastiske 2007-sesongen. (Foto: David Cannon, Getty Images)

Suzann Pettersen er ganske fornøyd med alt. Tross alt.

Tutta har hatt tre andreplasser denne sesongen, senest sist helg der hun tapte omspillet mot Se Ri Pak. Det norske golfesset ligger på andreplass på pengelisten og klatret nylig også opp til tredjeplass på verdensrankingen.

Ikke perfekt
- Jeg er ganske fornøyd med alt, med tanke på at jeg ikke har følt meg helt bra verken kroppslig sett eller med spillet mitt. Det er en bekreftelse for meg at jeg ikke trenger å spille perfekt golf for å gjøre jobben. Dessverre har jeg ikke klart å vinne denne sesongen, men jeg har i det minste gitt meg selv sjansen, sier hun i et intervju med Golf Plus.

Hun forteller igjen om hofteproblemene hun har slitt med i år.

- Det har vært ganske smertefullt i lengre tid. Det gjør vondt når jeg går. Legene sier at jeg ikke gjør det verre ved å spille, så jeg kommer til å fortsette med det så lenge jeg føler at jeg kan konkurrere ordentlig.

Kroppen kompenserer
Selv om hun påstår at hun ikke gir jernet fullt ut når hun driver, er hun likevel ranket som nummer fem på LPGA-touren i forhold til lengde ut fra tee.

- Underbevisst har jeg nok beskyttet hoften min litt ved ikke å gå for det med driveren, noe som har påvirket teknikken min litt, men så lenge jeg vet at svingproblemene er forårsaket av skaden, går det greit. Kroppen er flink til å kompensere.

Tutta kunne blitt nummer én i verden med seier forrige helg, men hun tror det kommer til å bli tett og jevnt over hele sesongen.

- For meg er det resultatet på slutten av sesongen som teller. Det som skjer mellom nå og slutten av sesongen, kommer til å variere veldig, tror jeg.

Suzann hadde fem seirer i 2007. Etter det er det "bare" blitt en seier.

Alltid med
- Marginene er så små. Jeg er ikke glad for å bli nummer to, men jeg er alltid med. Siden 2007 har jeg hatt 25 topp ti-plasseringer, inkludert ni andreplasser og en seier. Det handler om å gi seg selv sjanser. Jo oftere det skjer, jo oftere kan du vinne også, mener hun.

Suzann er lei seg for at hun ikke lenger får sjansen til å vise at hun kan slå Lorena Ochoa, som bestemte seg for å legge opp tidligere i år.

- Etter at Annika Sørenstam sluttet, tok Lorena spillet til et nytt nivå. Hun gjorde at vi alle måtte trene og jobbe hardere for å bli bedre. Hun har vært den vi alle har forsøkt å slå. Det er skuffende for meg at jeg ikke får sjansen til å slå henne. Hvis hun er lykkeligere utenfor golfbanen, er jeg lykkelig på hennes vegne. Det handler om å være på et bra sted i livet.
Suzann Pettersen deltar for øvrig denne uken i Sybase Match Play Championship i New Jersey. Etter det venter et to uker langt avbrekk for Suzann.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.