- Særheter som dette forsterker golfens image som "kjedelig"

- Særheter som dette forsterker golfens image som kjedelig

REAGERER: Joakim Mikkelsen stusser på putterdebatten som plutselig har oppstått. (Foto: All Over Press)

USGA og R&A er ventet å forby de forankrede putterne. Det får Joakim Mikkelsen til å reagere.

Paul Azinger pekte i forrige uke på at putterdebatten som har oppstått er dobbeltmoralsk. Den tidligere Ryder Cup-kapteinen reagerer på et forbud av en kølle som ikke er en garanti for umiddelbar suksess, i motsetning til dagens drivere som er en garanti for lengre slag.

Joakim Mikkelsen, som i disse dager er i California og forbereder seg til finalesteget av Q-school, er den mest profilerte av de norske spillerne som benytter seg av en forankret putter. Mikkelsen begynte å bruke brystputter for to år siden på college, og har siden blitt en mer stabil putter. Men de lange putterne er ikke for alle, understreker han.

- Å bruke mage- eller brystputter garanterer ikke noe bedre resultat på greenene. For enkelte er dette en komfortabel teknikk, mens andre er helt håpløse med bellyputter i hånda. Om det var så mye lettere for alle, så hadde vel alle tatt denne teknikken i bruk for lenge siden? spør han.

Det tok 11 år før en spiller med lang putter vant en major for første gang. Etter Keegan Bradleys seier i PGA-mesterskapet i fjor, har også Webb Simpson og Ernie Els vunnet med lange puttere.

- Jeg skjønner egentlig ikke helt hvorfor denne debatten helt plutselig har oppstått, når det er mange som har brukt forankrede puttere i en evighet. At noen oppnår gode resultater med denne typen putter gjør det ikke noe mer eller mindre lovlig i mine øyne, sier Mikkelsen til Norsk Golf.

Han tror golfesportens styringsorganer skyter seg selv i foten, om de skulle ende opp med et forbud.

- Golfsporten sliter allerede med å være litt "kjedelig", og jeg tror særheter som dette bare forsterker det imaget. Jeg tror det bare det er sunt at spillerne er litt forskjellige med tanke på underholdningsverdien, fastlår drammenseren.

- Hvordan tror du det vil påvirke ditt spill om du må bytte tilbake til en kort putter?

- Om jeg plutselig må bytte tilbake til kort putter blir det selvfølgelig litt ubeleilig, ettersom jeg har brukt en god stund på å bli vant til en annen teknikk. Men dersom de bestemmer seg for en regelendring, må jeg selvfølgelig bare føye meg etter det og "lære" meg kortputterteknikken igjen.

- Jeg velger forøvrig å bruke lite energi på dette. De "store gutta" i  USGA og R&A gjør som de vil uansett!

Finalesteget av Q-School spilles på PGA West i California fra onsdag til mandag. De 25 beste kvalifiserer seg til neste års PGA-tour, mens de 50 neste på leaderboardet får full status på Web.com Tour, tidligere Nationwide Tour. Resten får delvise spillerettigheter på Web.com Tour.

Mikkelsen skal få brynet seg mot en rekke etablerte navn med PGA Tour-erfaring, blant annet Camillo Villegas, Erik Compton, Rod Pampling, Vaughn Taylor, Alex Cejka, Billy Mayfair, Heath Slocum og Tiger sin treningskompis Arjun Atwal for å nevne noen.

Mikkelsen slår ut i den femte ballen sammen med Dean Wilson og Alan Morin, onsdag kl. 17.20 norsk tid.

Turneringsinfo


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.