Sæther visekaptein i Tinius Cup

COMEBACK: Lill-Kristin Sæther blir Norges visekaptein i landskamp mot Sverige. Foto: NGF

Lill-Kristin blir Norges visekaptein i landskampen mot Sverige.

Landslagstrener Jonas Lilja er kaptein for det norske laget når Norges beste jenter møter Sverige i Tinius Cup på Moss og Rygge GK fredag. Han har fått med seg Lill-Kristin Sæther som la opp som profesjonell spiller i 2009.
- Vi er utrolig glade for å ha fått med oss Lill-Kristin på laget. Hun har flere ganger bevist at hun kan være blant Europas beste, og hennes erfaring og personlighet er akkurat hva disse unge jentene trenger, sier NGFs sportssjef Frode Scheie.
I Norge finnes det 18 jenter under 17 år med handicap under 10. Det viser et uttrekk fra medlemsdatabasen til norske golfklubber. Nå skal ti av disse ut i kamp mot en av de større golfnasjonene i verden – nemlig svenskene. Konkurransen forventes likevel å bli jevn.
- I fjor ble ikke Tinius Cup avgjort før den siste ballen falt ned i koppen. Da endte det riktignok med et knepent tap, men vi har slått svenskene før, og kan gjøre det igjen, sier Frode Scheie.
Tinius Cup er en landskamp for norske og svenske jenter i alderen 13-16 år. Turneringen spilles som en matchturnering etter samme prinsipp som Solheim Cup. Den årlige turneringen arrangeres annethvert år i Sverige og Norge, og er et samarbeid mellom det norske og svenske forbundet.
I 2010 er Moss og Rygge Golfklubb vertskap for turneringen. Arrangementet starter fredag 3. september med 18 hull foursome match på formiddagen og 18 hull fourball bestball match på ettermiddagen. Lørdag avsluttes turneringen med 18 hull single match.
Gjennom de syv årene turneringen har vært arrangert har Tinius Cup etablert seg som en prestisjefylt turnering. Både årets og fjorårets Norgesmestere har representert landet i nettopp denne turneringen, og det knytter seg alltid stor spenning til laguttaket.
Norges lag: Julie S. Reinertsen (Grønmo), Stine Pettersen (Moss & Rygge), Vilde Eriksen (Borregaard), Sofie Kjus Huseby (Oslo), Kristin Simonsen (Meland), Katerina Jæger (Stavanger), Henriette Eidsæther Syr (Losby), Saskia Sterud (Oslo), Marthe Wold (Stavanger), Maria Tønnesen (Grimstad)
Sveriges lag: Emma Svensson (Ringenäs GK), Elin Odh (Falköping/Skövde GK), Tilda Green (Värnamo GK), Sally Fridström (Åkagårdens GK), Mia Landegren (Drottningholm GK), Martina Edberg (Hook GK), Josefin Nyqvist (Österåker GK), Alexandra Kristoffersson, Amanda Emme (Jönköping GK), Elsa Westin (Kungliga Drott.)

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.