Satte pris på Tom Lehman

BLE SATT PRIS PÅ: Tom Lehman mottok en pris i Atlanta tirsdag. (Foto: Jonathan Fickles, Getty Images)

Blandede følelser for Tom Lehman da han mottok Payne Stewart Award tirsdag.

Prisen blir gitt til spillere som deler Stewarts respekt for tradisjoner, veldedighet og som alltid oppfører og ter seg eksemplarisk.

- Jeg er ikke helt sikker på hvordan jeg skal ta en sånn pris, for å være helt ærlig, sa Lehman, som har vunnet fem titler på PGA-touren - inkludert The Open.

- Det er så mye motstridende følelser. Den overveldende følelsen er at jeg skulle ønske jeg ikke fikk denne prisen på enda 30 år, sa han.

Da Lehman mottok prisen i Atlanta tirsdag, delte han en historie om Stewart med de fremmøtte, som viser hvordan Stewart behandlet spillet golf.

Det var i 1999 under Ryder Cup. Stewart gikk i den siste ballen mot Colin Montgomerie. I bagen sin hadde Stewart med seg en hatt med det amerikanske flagget på, som han planla å ta på seg på det siste hullet dersom USA skulle gå hen og vinne. Og det gjorde de, på spektakulært vis, da Justin Leonard hullet ut en birdie på det nest siste hullet fra 14 meter.

Men Stewart lot hatten være i bagen. I tillegg lot han Monty få den siste putten på det siste hullet, en putt fra nesten åtte meter.

Lehman forteller:

- Jeg spurte: "hvorfor tok du ikke på deg hatten?" Stewarts kommentar var: "jeg ville ikke gjøre det mot Monty." Jeg tenkte på det, og jeg synes det sier mye om hans tanker rundt sportslighet og hvordan man skal respektere sine motstandere og spillet. Jeg lærte mye av hvordan man skal behandle mennesker og respektere spillet, av Payne.

Payne Stewart døde i en flyulykke i 1999.

Kilde: golf.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.