Scott imponerte i vinden

I KONTROLL: Adam Scott imponerer på Doral, og deler ledelsen med Jason Dufner etter første runde. (Foto: All Over Press)

I bare sin sjette turneringsrunde for året klatret Adam Scott til delt ledelse etter første runde av WGC-Cadillac Championship. Tiger Woods og Rory McIlroy er et lite stykke bak, men henger fortsatt med.

TPC Blue Monster-banen på Doral i Florida, levde virkelig opp til navnet sitt torsdag. Sterk vind og enorme vannhindere som omkranser fairwayene, gjorde at store deler av feltet hadde uønskede snarvisitter til vått terreng i løpet av sine runder. En av de som klarte å holde ballen tørr var Adam Scott, som svinget kontrollert store deler av runden. I fjor tok han sin første WGC-tittel i Bridgestone Invitational, og han deler nå ledelsen etter første runde med Jason Dufner.

 

- Når du treffer fairway på en dag som dette så får man muligheten til å legge ballen i nærheten av hullet og gi seg selv en mulighet. Om du er i roughen er det veldig vanskelig å treffe greenen og gi seg selv muligheter, sa Scott i presseboksen etter runden. 

 

Scott gikk de første 11 hullene uten bogeys og på syv under par. Mot slutten skulle det blåse opp enda mer, og resultatet ble seks par og en bogey på slutten av runden. 

 

- Jeg utnyttet mine gode slag tidlig i runden, og kjempet meg inn derfra, sier Scott.

 

En som virkelig måtte kjempe var den nybakte verdenseneren Rory McIlroy, som gikk sin første runde over par siden PGA Championship i august. Stort bedre gikk det ikke for Tiger Woods, som slet med å finne flyten etter å ha åpnet dagen med en eagle på det første hullet. De neste 17 hullene skulle han gå på to over par, etter blant annet en bogey på det siste hullet. Han slet først og fremst med lengekontrollen på de lange jernene, og deler 25. plassen etter første runde. 

 

Bare 12 spillere maktet å gå på 60-tallet under torsdagens åpningsrunde, mens ytterlige 12 spillere klarte å komme seg under par. Gjennomsnittsscoren i feltet var på 0,7 over par, og det 18. hullet var med god margin det vanskeligste. Et monster av et par 4-hull på 430 meter i kraftig motvind, en smal fairway, og en innsjø som kryper opp langs hele venstresiden gjorde at snittscoren var på hele 4,72 slag. Dette var høyere enn tre av par 5-hullene.

 

- Jeg slo 3-wood inn på 18 i dag, et par 4, og 7. jern inn på åpningshullet som er et par 5. Et monster av et hull, sa Luke Donald etter sin åpningsrunde på to under par.

 

Dagens mest fargerike scorekort var det Sergio Garcia som stod for, som hadde en berg-og-dalbane uten like. Garcia fremstod som en Dr. Jekyll og Mr. Hyde da han brukte 31 slag på de første ni hullene, og 44 på de siste ni. Kun tre par gjorde spanjolen i løpet av sin runde. På front nine gjorde han seks birdies og en bogey, mens innspurten bestod av en birdie, seks bogeys samt en trippelbogey på det siste hullet, etter å ha slått to baller i vannet.

 

Beste skandinav er danske Thomas Bjørn, som deler tredjeplassen bare to slag bak Scott og Dufner i tet. Også fjorårets Masters-vinner Charl Schwartzel ligger på tredjeplass, mens åtte spillere følger ytterlige ett slag bak.

 

 

 

 

 

(Kilde: pgatour.com)


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.