Scott + Texas = sant

I SONEN: Adam Scott var i storform på søndag. På den siste spilldagens to runder var han 11 under par. (Foto: Marc Feldman, Getty Images)

Det er noe med Adam Scott og Texas.

Den sympatiske australieren gikk til topps i helgens Valero Texas Open, etter at han avsluttet turneringen med en runde på fem under par. På den tredje runden, som også ble spilt på søndag, gikk han ett slag bedre.

- Stort skritt
- Det føles bra å vinne hvor som helst, men å vinne på PGA-touren igjen, er et stort skritt. Det var et bra startfelt her denne uken.

Og det var særlig drivingen og puttingen som utgjorde forskjellen for Scott søndag. De to foregående seirene hans på PGA-touren kom også i Texas (Shell Houston Open i 2007 og HP Byron Nelson Championship året etter), men selv vet han ikke hva det er med den amerikanske oljestaten.

- Jeg har likt alle golfbanene jeg har spilt her, og jeg tror at hvis du liker dem og liker å spille på dem, så gjør det mye med holdningen din ute på banen. Noen ganger påvirker holdningen noen putter. Hvis man er ved godt mot, skjer det gode ting, sier han.

Og nå strutter han av selvtillit.

På vei
- Det er ingenting som slår det å vinne. Jeg visste at spillet mitt var nærme, men man trenger slike ting for å komme helt opp i toppen og spille på det høyeste nivået i store turneringer. Jeg føler jeg er på vei dit nå. Det trengs bare litt finjustering her og der.

Scott tok med det sin sjuende PGA-tittel. Til slutt var han ett slag bedre enn svenske Fredrik Jacobson.

Seieren søndag var verdt 1.098.000 dollar og 500 FedExCup-poeng, noe som førte han opp til 17. plass i sammendraget. Han ligger dog 774 poeng bak lederen Ernie Els, som delte tredjeplassen med Aaron Baddeley og Jimmy Walker i helgens turnering.

J. B Holmes ledet etter 54 hull, men begynte sisterunden med dobbelbogey, og raste i grunnen sammen etter det. Han fikk bogey på fire av de sju neste hullene, og endte til slutt på en delt 13. plass.

Banen ble designet av Scotts store helt, landsmannen Greg Norman, som sendte en gratulasjonsmelding til Scott etter australierens første seier siden Australian Open i desember.

- Jeg stilte spørsmål ved meg selv i fjor om jeg var en stor spiller eller ikke. Jeg føler fortsatt at jeg er det, sa Scott etter seieren.
Kilde: pgatour.com

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.