Se - en brennhet svenske

JAGER FØRSTE SEIER: Fredrik Andersson Hed har forsøkt i mange år, men aldri lyktes helt. Kan han klare det søndag? (Foto: Stuart Franklin, Getty Images)

70-66-63. Hvor skal det ende for Fredrik Andersson Hed?

Svensken ligger i suveren ledelse før siste dag av Italian Open i Torino. Som ingressen påpeker har han hatt en formidabel stigning i løpet av turneringen, med lørdagens ni under par som det foreløpige, soleklare høydepunktet.

Seks slags ledelse
Det kan overstiges, neppe i score, men i emosjoner - hvis han klarer å holde koken gående også søndag. Det blir i så fall hans første seier på Europatouren.

Han leder med hele seks slag foran Miguel Angel Jimenez, som igjen har ett slag på en kvartett bestående av Chris Wood, Peter Whiteford, David Horsey og Nicolas Colsaerts.

Og bare for å ha nevnt det: Andersson har spilt 244 turneringer på Europatouren uten å vinne. Bli ikke overrasket om han føler presset ørlite grann på avslutningsrunden søndag.

38-åringen fra Halmstad fikk tourkortet etter å ha vært innom kvalifiseringen i november for 14. gang (noen bedre, eller verre - alt ettersom?). Han har en fjerde og en sjuendeplass fra før av denne sesongen.

Beste runde
- Det vil bety utrolig mye for meg å få min første seier, både for rankingen og for selvtilliten, sa Andersson Hed etter lørdagens runde.

- Jeg tror aldri jeg har spilt bedre golf, la han til.

Tenåringssensasjonen Matteo Manassero falt litt ned på listene etter en runde på par lørdag. Han er 13 slag bak Andersson Hed, men fremdeles blant de 30 beste og i god posisjon til å sikre seg sin første sjekk som profesjonell golfspiller.

Det blir nok flere.

Kilde: Press Association


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.