Seier i bursdagsgave

I EGEN KLASSE: Francesco Molinari og Lee Westwood var i en egen klasse i WGC-HSBC Champions. (FOTO: Getty Images)

Francesco Molinari satte Lee Westwood i skyggen i Kina, og ga seg selv en seier i bursdagsgave.

Molinari tok teten med ett slag allerede på førsterunden av HSBC Champions. Den ga han aldri fra seg, selv om verdensener Lee Westwood fulgte ham som en skygge. Westwood klarte imidlertid aldri å ta igjen det ene slaget, og måtte til slutt se seg slått av italieneren. 

- Det var ikke enkelt, men jeg er stolt over hvordan jeg taklet presset. Lee er verdensener, og spilte fantastisk golf, sier Molinari til pgatour.com

Men de to europeerne var i en egen klasse i Kina. Molinari endte 19 slag under par, mens Westwood endte 18 under par. De neste på lista var ni slag under par, Luke Donald og Richie Ramsay. 

Molinari vant sin først WGC-turnering og tok med seieren sin andre europatourseier. Mandag fyller han 28, så det var litt av en bursdagsgave han ga seg selv.

Både Westwood og Molinari holdt seg unna bogeyer på sisterunden, og da Westwood senket en birdie på siste hullet kunne det ha satt skikkelig press på Molinari. Han klarte imidlertid å redde par, og holdt sin ettslagsledelse. 

Tiger Woods landet sin tredje topp ti-plassering i år, med sjetteplassen. Han var imidlertid hele 13 slag bak vinneren. Det betyr også at det er første gang på 14 år at Tiger ikke vinner på PGA-touren. 

- Det er bare sånn det er. Det er ikke sånn at jeg ikke har forsøkt å vinne, men det skjedde ikke i år. Jeg er likevel glad for utviklingen min i det siste. Det går i riktig retning, sier Woods til pgatour.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.