Seier til Daffinrud og Bogstrand

COLLEGESEIRE: Tonje Daffinrud og Vilhelm Bogstrand sine skolelag vant i henholdsvis Alabama og Oklahoma denne uken (Foto: University of Denver).

Tonje Daffinrud sitt skolelag vant onsdag Sun Belt Conference Tournament i Alabama. I Oklahoma vant Vilhelm Bogstrand med Oklahoma Christian University.

De norske collegegolferne har hatt en travel påske. Tidligere denne uken vant laget til Thomas Guste Pedersen i Arkansas, samtidig som han kom på andreplass i den individuelle konkurransen. Marita Engzelius endte som nummer tre i Alabama, og Rachel Raastad sitt lag vant i Arizona. Tonje Daffinrud har spilt Sun Belt Conference Tournament for University of Denver, og før gårsdagens avslutningsrunde lå hun i delt ledelse etter to runder på par (72 - 72).

Med en runde på fem over par onsdag falt den 20 år gamle Tønsbergjenta, som er inne i sitt første år på college, ned til en delt niendeplass. Skolelaget hennes var store forhåndsfavoritter, ettersom dette var deres mulighet til å vinne turneringen for det åttende året på rad, og de skuffet ikke. Med en totalscore på 11 over par vant de turneringen fem slag foran Middle Tennessee University. De to lagene har knivet om seieren hele turneringen, men Daffinruds "Pioneers" ble til slutt for sterke.

Seier ble det også for Vilhelm Bogstrand og Oklahoma Christian University sine "Eagles". De vant Oklahoma City Spring Classic med hele 17 slags margin til nummer to, de regjerende mestrene fra Oklahoma City University der en annen nordmann spiller, Stavanger GK sin Sondre Ronold.

Bogstrand endte på en fin åttendeplass i den individuelle konkurransen med runder på 72, 76 og 73 slag, ni over par totalt og fem bak vinneren Bradley Sinnett fra Wayland Baptist University. Sterk vind satte sitt preg på turneringen, og spillerne slet med å notere de helt lave scorene. Ronold endte på en 28. plass, 15 over par.

Resultater Sun Belt Conference Tournament (Daffinrud)

Resultater Oklahoma City Spring Classic (Bogstrand)

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.