Seks slag opp for Kaymer

VALDERRAMA: Martin Kaymer prøver å temme den fantastiske spanske banen. Så langt har det ikke så gått så veldig bra. (Foto: Richard Heathcote, Getty Images)

Martin Kaymer trenger tre sterke runder om han skal bli nummer én i verden.

Tyskeren åpnet Andalucia Masters torsdag med en runde på en over par. Det var seks slag dårligere enn spanske Pablo Larrazabal, som leder med to slag ned til Kaymers største utfordrer i kampen om å vinne Race to Dubai - Graeme McDowell. Damien McGrane deler andreplassen med nordiren.

Kaymer trenger en topp to-plassering for å bli nummer en i verden på søndag. Han hadde fire bogeys på sin runde torsdag, deriblant tre på rad midtveis.

- Det var ikke så ille, og det er ikke verdens undergang. Jeg har mye å tenke på for tiden, ikke bare førsteplassen på verdensrankingen, men også Race to Dubai. Det er viktig ikke å gi opp på denne banen. Man må være tålmodig, og det klarte jeg etter at jeg gjorde tre bogeys.

McDowell var oppildnet etter sin førsterunde.

- Jeg trenger noen gode plasseringer hvis jeg skal klare å ta han igjen, sa nordiren og refererte til Kaymer. - Jeg hadde et par viktige redninger på front nine, og å gå bogeyfri på Valderrama, er spesielt.

Det gjorde Larrazabal også, som er fem under par. Sergio Garcia, som misset cuten i sitt comeback i forrige uke, åpnet sterkt med en runde på én under par. Med det er han på delt sjetteplass.

Vinneren av ukens turnering får med seg 500.000 euro.

Kilde: Press Association


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.