Seks ukers avbrekk venter Kofstad

Seks ukers avbrekk venter Kofstad

LANG PAUSE: Espen Kofstad får en rolig start på sin 2015-sesong. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Turneringsfri helt frem til 26. februar venter Espen Kofstad, dersom han ikke kommer med som reserve i neste ukes europatour-turnering i Qatar.

Kofstad stod som reserve til ukens turnering i Abu Dhabi, men fikk ikke en plass i det stjernespekkede feltet der blant annet verdensener Rory McIlroy har sin sesongstart.

 

Norges eneste europatour-spiller er også oppført som reserve til neste ukes turnering, Commercialbank Qatar Masters. Der er sannsynligheten noe høyere for å komme med, men med 14 spillere foran seg på reservelisten spøker det for muligheten til å delta.

 

Kofstad, som for tiden er på treningssamling med lagkameratene i Team Norway, vil heller ikke komme med i Maybank Malaysian Open 5-8. februar, der han er nummer 45 på reservelisten. Uken etter Malaysia går turen videre til Thailand Classic. Der er det ennå ikke publisert noen påmeldingsliste, men ser vi på fjorårets turnering fikk ingen av spillerne tilsvarende Kofstads kategori startbillett.

 

Losby-golferen har allerede bekreftet til Norsk Golf at han ikke reiser til Hero Indian Open uken etter.

 

– Jeg vet det er noen steder jeg ikke liker, og noen baner som ikke passer meg. De er det best å stå over. For eksempel vet jeg at jeg blir syk hver gang jeg er i India - det er ikke en optimal turnering for meg. Nå har jeg spilt de fleste banene, og vet hvem jeg liker og ikke liker. Det er en grunn til at veteranene som har vært på Europa-touren i 10 år er der fortsatt. De reiser til de samme stedene hvert år. De vet hvor de spiller bra, og hvor det er mye penger å hente, sa Kofstad til Norsk Golf i desember.

 

Kofstad sier til Norsk Golf at han regner med å spille rundt 25 turneringer i 2015.

 

Les også: Dette har Kofstad lært av debutsesongen 

 

 27-åringens neste turnering vil med all sannsynlighet blir Joburg Open 26. februar. Turneringen spilles i Sør-Afrika, der han også har spilt sine to første turneringer denne sesongen. Kofstad ligger i skrivende stund på 47. plass på tourens pengeliste (21 675 euro), etter en 14. plass og en misset cut. Topp-110 ved sesongslutt beholder arbeidsplassen til neste sesong.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.