Sergio Garcia smiler igjen

JAGER TOPP TI: Det er herlig å se Sergio Garcia i nærheten av toppen av et leaderboard igjen. (Foto: Richard Heathcote, Getty Images)

Sergio Garcia tror han har fått en åpenbaring under The Open.

Det har ikke vært vanskelig å se at alt ikke har vært som det skal for Sergio Garcia det siste året. Glimet i øyet har vært borte, smilet også, og personlige problemer har vært årsaken.
Brudd med kjæresten
Nå mener spanjolen at han tatt viktige og riktige skritt for å legge problemene bak seg. 70-runden lørdag betydde at han nå snuser på en topp ti-plassering for første gang på lenge.
Garcia har falt fra å være nummer to i verden til en 44. plass i løpet av de siste 18 månedene. Han innrømmer at han har vært langt fra lykkelig. Mye skyldes bruddet med Greg Normans datter Morgan Leigh for over et år siden, men en fortrolig prat med mennesker som bryr seg om han fredag kveld, gjorde underverker for spanjolen.
- Dere trenger ikke å kjenne detaljene, men det var mennesker jeg bryr meg om, og som bryr seg om meg. Og det er det viktige. Jeg tror at hvis du har gode mennesker rundt deg, så blir du en god person selv også. Jeg har alltid vært heldig med det, sier Garcia til Press Association.
Annen holdning
Garcia sier han tok med seg en annen holdning ut på Old Course lørdag, og at det bar frukter.
- Jeg sier ikke at alt har løst seg, men det var et viktig skritt framover i dag. Jeg håper at jeg kan fortsette sånn.
Garcia har ikke vunnet siden november i fjor, HSBC Champions i Kina, og 30-åringens plass på Colin Montgomeries Ryder Cup-lag i september er truet.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.