Sesongåpner i Japan

MINNEVERDIG DEBUT: Andreas Gjesteby for en uforglemmelig start på sin collegekarriere i Japan denne uken. (Foto: Jan Dahl)

Mikkel Bjerch-Andresen og Andreas Gjesteby sesongåpner i Japan for Baylor University. Nå er den amerikanske collegesesongen i gang for fullt.

En drammenser ut, og en annen inn. Joakim Mikkelsen er ikke lenger en del av Baylor University sitt golflag, men laget har nå fått en annen nordmann i stallen - fjorårets norgesmester Andreas Gjesteby.

Fra 11. til 13. september slår de i gang sesongen under Topy Cup på Tanagura Country Club i Japan. I feltet er fire amerikanske og fire japanske lag.

- Vi har forsøkt å komme med i denne turneringen i lang tid, og med bare fire amerikanske lag er det en selektiv turnering. I år ble vårt nummer trukket, og dette er en stor mulighet for oss. Jeg har en god følelse før sesongen. Vi har definitivt noen gode spillere. Nå må de vise hva de er gode for, sier lagets trener Greg Priest til lagets hjemmeside.

Mikkel Bjerch-Andresen vil i tiden fremover skrive oppdateringer fra collegelivet på Haga Golf sin Facebook-profil. Tirsdag skriver han:

"De 3 første ukene av andre året mitt på college har vært veldig bra. Jeg har fått trent bra, og kommet godt i gang med skolearbeidet. Nå er klokken 6:25 på mandag morgen og jeg har vært oppe et par timer allerede. Jeg befinner meg nemlig i Japan! Vi ankom for to dager siden, så jetlagen sitter i ganske kraftig. I tillegg sov jeg dårlig, noe jeg ofte gjør før turneringer. Jeg går ut kl 10:24 i dag, med 2 japanere (tror jeg). Gleder meg enormt til å spille! Det er jo helt fantastisk at vi får dra til Japan kun for å representere skolen vår i en golfturnering. Andreas Gjesteby er også på laget. Han går ut klokken 10:00. Go Bears."

Følg Baylors Twitter-feed for oppdateringer gjennom turneringen. 

 

Baylor har også fått et nytt tilskudd på damesiden i Annette Lucia Lyche. Hun og Colorado States Cecilie Krefting er i gang med Colonel Wollenberg's Ram Fall Classic (10.-11.9). Av øvrige jenter spiller Eline Askeland (Newberry College) Smokie Mountain Intercollegiate (10.-11.9). South Alabamas Ingrid Hagen er i gang med Old Waverly Bulldog Invitational (10.-12.9), mens Mount Olive Colleges Julie Lønnechen spiller Century Link Invitational (10-11.9)

I Century Link Invitational pågår også en turnering for guttene, der Sebastian Mørk Andersen spiller. Vinneren av ECCO Tour-turneringen Mørk Masters i Østfold for noen uker siden, Kenneth Svanum har tatt fatt på sin collegesesong i Raines Development Group Intercollegiate for Francis Marion. Her deltar også Fredrik Spørck og Tobias Pettersen. Vilhelm Bogstrand leverte en sterk fjorårssesong for Oklahoma Christian University. Nå har han tatt fatt på Diet Pepsi Shocker Classic. Samtidig spiller Aksel K. Olsen i Wallace State sin egen turnering, Wallace State Tournament. I slutten av uken skal Sebastian Vik spille Duke Nelson invitational.

Resultater til de ulike turneringene finnes på Golfstat og skolenes respektive hjemmesider

Noen vi har glemt? Rop ut i kommentarfeltet under!


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.