Sesongstarten i fare

Sesongstarten i fare

VÅTT: Espen Kofstad & co. må smøre seg med tålmodighet. (Foto: All Over Press)

Et massivt uvær gjør at Espen Kofstad fortsatt må vente med å slå i gang årets Europatour-sesong.

Europatourens turneringssjef Mikael Eriksson uttalte fredag morgen:

 

- Ytterlige regn over natten, rundt 30 mm - og en enorm tordenstorm har satt oss ytterlige tilbake. Hver eneste fairway er nesten helt under vann, og det er ingen sjans i det hele tatt at vi får spilt på fredag.

 

- Planen nå er at vi forsøker å starte den første runden 06.30 lørdag morgen. Vi har leiet inn flere pumper og folk for å få vann vekk fra banen så fort som mulig.

 

Sunshine Tour-meteorolog Evert Scholtz forklarer været slik:

 

- Stormen startet med ustabil varm luft i innlandet, som bygget seg til en storm over Drakensburg-fjellet og flyttet seg mot kysten. En strøm av varm luft i mellomlaget av atmosfæren bidro ytterlige til stormens intensitet.

 

Dermed må Espen Kofstad vente ytterlige en dag for å slå i gang Race to Dubai 2013. For andre dag på rad var han frustrert over å stå opp forgjeves kl.04.00.

 

- Kjedelig da. Opp 04.00 i dag igjen, og så trenger man dykkermaske og svømmeføtter for å spille golf, skriver han på sin Facebook-profil.

 

Fra torsdagen

 

En regntung bane gjør at Espen Kofstad må vente med å åpne Race to Dubai-ballet.

 

- Ikke sååå fett å stå opp 04.00 for å starte kjøret, og så er banen under vann…God jul!, skrev en frustrert Espen Kofstad på sin Facebook-profil torsdag morgen.

 

Losby-golferen har fått æren av å gå i den første ballen på Royal Durban Golf Club i Nelson Mandela Championship, og dermed slå i gang Race to Dubai 2013. Nå må imidlertid han og resten av feltet smøre seg med tålmodighet.

 

Les også: Ingen utsettelse på sesongstarten 

 

Det falt ned store nedbørsmengder over Durban i helgen. I løpet av et par timer på lørdagen lavet det ned 60 mm regn, og det totale regnskyllet tilsvarte ett års regn i et normalt år.

 

Takket være strålende solskinn har banen likevel tørket bra de siste dagene, men onsdag åpnet slusene seg igjen. 

 

Turneringsarrangør har nå bestemt at åpningsrunden utsettes til fredag. 

 

- Fairwayene er fulle av vann, og banen har ikke tørket som vi hadde håpet på. Ytterlige regn til morgen i dag satte oss enda lenger tilbake. Værmeldingen var bedre for i dag og vi håpet den skulle tørke, men det har den ikke. Vi forsøkte å forkorte banen til morgenen i dag, gjøre noen par 4-hull til par 3, og et par 5 til et par 3 også, men det ytterlige regnet som kom gjorde at det ikke fungerte, sier turneringssjef Mikael Eriksson i et intervju med Sky Sports.

 

Eriksson sier det fortsatt planlegges å spille 72 hull, fra fredag kl. 07.30 og til søndag.

 

- Teestedene og greenene er ikke noe problem, det er fairway og rough vi sliter med. Nå satser vi på at solen kommer, men det kan bli litt mer regn i ettermiddag, avslutter Eriksson.

 

Starttidene fra torsdag flyttes bare over til fredagsrunden. Dermed går Kofstad fortsatt først ut imorgen, k. 07.30 norsk tid i ball med Charl Coetzee og Thabo Maseko.

 

Under kan du se hvordan banen så ut onsdag. (Foto: espenkofstad.com)

 

 

Turneringsinfo 

 

Les også: Slik fornyes kortet


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.