Seve og Babe hedres i St Andrews

GOLFENS VUGGE: Golffestivalen i slutten av mars i St Andrews kommer til å trekke til seg besøkende som har lidenskap både for spillet og for historien.

Både Seve Ballesteros og ’norske’ Babe Zaharias skal hedres når den første St Andrews Golf Festival går av stabelen 28. mars til 1. april i år.

Tekst: Kaia Means

 

Programmet til golffestivalen i St Andrews i slutten av mars preges av samarbeidet med Seve Ballesteros Foundation. I tillegg til en Seve-utstilling, som inkluderer Seves golfbager og memorabilia fra The Open i 1984, kommer Seve Foundation til å arrangere putting-konkurranser på treningsgreenen til St Andrews Links Trust, rett ved siden av første tee på Old Course.

 

Babe Zaharias, som var født i USA til norske foreldre og er kåret til en av forrige århundrets største kvinnelige idrettsutøvere, får også sin egen utstilling på The Scores Hotel i St Andrews under festivalen. Der vil man blant annet få se køllene som hun vant US Open med.

 

Golf Illustrated skal arrangere en prisutdeling på lørdagskvelden som er åpent for publikum i Younger Hall. Der vil det bli delt ut forskjellige priser, blant annet ’Babe Zaharias Award for Outstanding Contribution to Ladies Golf’.

 

Kveldens siste pris, Spirit of St Andrews-prisen, baseres på stemmer sanket via sosiale nettverkssteder til Golf Illustrated, Golf World og Today’s Golfer. De nominerte er Seve Ballesteros, Old Tom Morris, Bobby Jones, Babe Zaharias, Jack Nicklaus og Tiger Woods.

 

I tillegg til historiske utstillinger og konkurranser, vil det bli vist golffilmer på The Dunvegan og andre utesteder. Forfattere kommer til å holde innlegg, og banearkitekten Kyle Philips som tegnet Kingsbarns kommer til å snakke om designprosessen.

Arrangementene er gratis for publikum.

 

 

www.standresgolffestival.com

www.seveballesterosfoundation.org/uk/

 Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.