Sier ikke nei til Ryder Cup

KOMMER HAN MED? Bernhard Langer spiller fortsatt særdeles stødig golf. Kommer han med på Ryder Cup-laget? (Foto: Jonathan Ferrey, Getty Images)

Bernhard Langer til Ryder Cup? Som spiller?

Da Fred Couples imponerte en hel golfverden i vår med blendende spill og lave scorer, var det mange som mente at veteranen ville vært et fantastisk valg av amerikanernes Ryder Cup-kaptein Corey Pavin. Selv i en alder av 50 år viste Couples at han fortsatt kunne hamle opp med de beste, og det er noe med den erfaringen og roen man har med seg som 50-åring. Man har vært i intense situasjoner før. Man vet hva det går ut på.

Couples har roet ned storspillet noe i løpet av sommeren, men det vil fortsatt ikke være noe gedigent sjokk om han blir valgt. Særlig med tanke på at det amerikanske laget ikke oser over av rutine.

Men i forhold til nettopp rutine og erfaring er det én mann som skiller seg spesielt ut: Bernhard Langer. Han vant både British og US Open på seniortouren nylig, har massiv Ryder Cup-erfaring fra før av, og bare tenk for en duo det ville ha vært om Langer ble paret med landsmannen Martin Kaymer, som sist helg gikk til topps i PGA Championship.

Ikke veldig sannsynlig, tenker du kanskje, med tanke på at spillere som Luke Donald, Justin Rose og Padraig Harrington alle trenger et wild card for å komme med. Men det ville definitivt ha vært et spennende valg. Og Langer selv stiller seg ikke avvisende til tanken.

Tvert imot, faktisk.

- Jeg vil være beæret og henrykt hvis jeg blir tatt ut. Å spille Ryder Cup ville vært veldig spesielt, sier han til Sports Illustrated.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.