Simon says: ikke gi deg!

HENGER MED I TETEN: Simon Dyson er godt med i Johnnie Walker Championship etter en åpning på fire under par. (Foto: Ross Kinnaird, Getty Images)

Simon Dyson har ikke gitt opp Ryder Cup-håpet.

Engelske Simon Dyson er mer eller mindre desperat etter å komme med på Colin Montgomeries Ryder Cup-lag. Han gjorde sine saker bra i Czech Open sist uke, men det var ikke nok til å komme inn blant de ni som automatisk er kvalifisert til det 12 mann sterke mannskapet.

Må vinne
Ukens Johnnie Walker Championship på Gleneagles er siste sjanse til å hente poeng, og Dyson har skumle hensikter også der. Han var seks under par med tre hull igjen å spille av åpningsrunden, men selv om det ble to sene bogeys, lar han ikke det ødelegge for ukens fokus.

Han er nødt til å vinne turneringen, samtidig som Miguel Angel Jiménez må havne utenfor topp ni. Og etter en førsterunde på fire under par, er Dyson på en delt sjuendeplass. Jimenez er utenfor topp 25 etter sin start på 70.

- Det er utrolig hva slags holdning du kan få når du vet du er nødt til å vinne. Ofte kommer spillere, meg selv inkludert, inn i en turnering og tenker: "Vi gir det et forsøk. Går det ikke, har vi alltids neste uke." Denne uken er det ikke noe neste uke. (...) Det var synd å avslutte på den måten, men det er en god start. Måtte det fortsette, sa Dyson torsdag.

Kaptein Colin Montgomerie vet hva Dyson vil bringe med av guts og vilje dersom han skulle klare det denne uken.

- Han er klar for oppgaven, og han er en livlig karakter. Å komme hit med det utgangspunktet, og så åpne på den måten, det er veldig godt gjort, sa Monty etter sin åpningsrunde på 71 slag.

Over og ut for McGowan
Selv om han skulle vinne og Jiménez ender blant de ni beste, kan Dyson fortsatt kvalifisere seg til laget hvis Peter Hanson blir verre enn nummer 43. Svensken åpnet med en 69-runde.

Alvaro Quiros, som i likhet med Dyson trenger å vinne for å komme inn på laget, åpnet med 72.

P.S Ross McGowans Ryder Cup-håp gikk i tusen biter torsdag da han ble skadet. Det betyr at Francesco Molinaris plass på laget er sikret.

Kilde: golf365.com

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.