Siste: Rory trekker seg fra OL 

Siste: Rory trekker seg fra OL

(Foto: Getty Images)

Rory McIlroy blir ikke å se i OL i Rio de Janeiro på grunn av usikkerheten rundt zikaviruset.

I en pressemelding sier nord-iren:

– Min helse og min families helse kommer før alt annet. Selv om risikoen over å bli infisert av zikaviruset regnes som lavt, er det uansett en risiko, og en risiko jeg ikke er villig til å ta, sier McIlroy.

Zikafeber forårsakes av et virus som overføres med mygg. Det er mistanke om at infeksjon hos gravide kan føre til fosterskader, som mikrokefali.

Rory McIlroy (27) er forlovet med Erica Stroll (30), og de siste månedene har det vært spekulert mye i om de snart skal få barn.

Fra før av har Vijay Singh (Fiji) og Marc Leishman (Australia) allerede trukket seg fra Rio-OL på grunn av zikaviruset. Spillere som Adam Scott, Louis Oosthuizen og Charl Schwartzel blir heller ikke å se i Sør-Afrika.

Suzann Pettersen sa til NTB i februar at hun kan revurdere sin OL-deltagelse, dersom zikaviruset ikke er på et kontrollert nivå før lekene starter. 

– Det er naturligvis veldig bekymringsfullt. Det gjør jo at man tenker seg om to ganger. Jeg føler meg trygg på at dette blir prioritert, og jeg er sikker på at helse og hygiene blir prioritert. Men hvis det blir helt krise, må man jo vurdere hva man skal gjøre. Vi følger absolutt med på det som skjer, sa Tutta til NTB


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.