Siste sjanse

SISTE SJANSE: Henrik Bjørnstad og de andre PGA-spillerne kan fortsatt komme med i the Open, om de blir blant de fem beste denne helgen. (FOTO: Getty Images)

John Deere Classic er siste sjanse til å komme med i the Open med for blant andre Henrik Bjørnstad.

Det er 31 ulike kriterier for å kvalifisere seg til den prestisjefylte the Open. Man skulle tro at det vil favne de fleste av verdens beste spillere. Men det er faktisk noen kvalitetsspillere som fortsatt ikke er med, og som må kjempe hardt for kanskje å komme med denne helgen. 

 

Blant de fem beste

Jason Day er en av dem. Han har vunnet på PGA-touren i år, og er sikret to års spill på PGA-touren. Det er imidlertid ikke nok til å få spille the Open. Det er spillere som har tjent over en million dollar mindre enn Day, som er kvalifisert via den internasjonale kvalifiseringen. Day er nummer 72 på verdensrankingen, men nummer 26 på FedExCup-lista og nummer 28 på pengelista. Likevel kommer altså spillere som leder Asia-touren. Sunshine-touren osv foran ham i the Open.

Dermed er det bare en ting å gjøre, bli blant de fem beste av dem som ikke allerede er kvalifisert, i John Deere Classic.  Blant spillerne som gjør et siste forsøk på å komme seg med i det 150. British Open Championship er svenske Fredrik Jacobson, Brian Davis, Charles Howell og Henrik Bjørnstad

 

Fowler er med

Stjerneskuddet Rickie Fowler trodde han måtte prøve å kvalifisere seg via å bli blant de fem beste av som ikke allerede er kvalifisert i helgens turnering, men han slapp. Fowler fikk en av to "fribilletter" reservert for spillere som ikke enda er kvalifisert via verdensrankingen. 

- Det var en overraskelse, men jeg er ganske gira på å dra til St Andrews og spille i min første the Open, sa Fowler til pgatour.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.