Situasjonen snudd for Tutta og Skarpnord

KLARTE CUTEN: Suzann Pettersen klarte cuten i Australia med to slags margin. Bruker hun helgen på å klatre opp leaderboardet? (Foto: All Over Press)

Suzann Pettersen trosset oddsen og klarte cuten i ISPS Handa Women's Australian Open. Det gjorde ikke Marianne Skarpnord.

Etter å ha innledet turneringen med sin svakeste runde noensinne som LPGA Tour-spiller, fikk Suzann Pettersen skuta tilbake på rett kjøl under fredagens andrerunde. Tutta lå syv over par før runden, og det var spådd at hun måtte notere seg for en veldig lav score for å ha noe som helst håp om å klare cuten. Det ble ikke nødvendig, på en Royal Melbourne-bane som har gitt store deler av feltet hodebry.

 

I et felt på 156 kvinner er kun ni spillere under par, og for Tutta holdt det med en solid runde på to under par, 71 slag for å klatre helt fra en 123. til 46. plass - en bedring på ni slag fra åpningsrunden. Marginen  opp til teten er fortsatt lang, 11 slag, men er det noe Tutta har gjort til et levebrød er det å spise opp store forsprang i løpet av helgens avslutningsrunder.  Luken opp til topp-ti ligger forøvrig på fem slag.

 

Etter runden som bestod av fem birdies, tre bogeys og resten par, skrev Tutta på sin Twitter-profil:

 

- Denne banen får frem det beste i deg. En god dag der ute i dag, det er herlig å få muligheten til å spille flere runder etter den starten!

 

Dessverre for Marianne Skarpnord ble fredagens runde langt fra noen like hyggelig opplevelse. Sarpingen kom greit i gang med en over par og 32. plass etter første runde, men raste ned leaderboardet med en trippelbogey, tre dobbelbogey, en bogey og kun en birdie. Med + 9 for dagen stupte hun til 111. plass, og endte med det tre slag bak cutgrensen som ble satt på syv over par.

 

Det som kanskje gir best innblikk i hvor vanskelig Royal Melbourne-banen spilles er at til og med Yani Tseng måtte over par fredag. Tseng lå ett slag bak teten etter første runde, men falt tilbake til 10. plass med tre over par runde to. Hun ligger nå seks bak Se Yeon, som leder med ett slag på en annen sør-koreaner, Hee Kyung Seo.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.