Skarpnord klatret på sisterunden

Skarpnord klatret på sisterunden

Marianne Skarpnord avsluttet med en sterk 67-runde på søndag.(Foto: All Over Press)

Avsluttet solid i Frankrike.

 Den siste runden av Lacoste Ladies Open de France ble en solid opptur for Marianne Skarpnord. Hun gjennomførte finalerunden på 67 slag og fikk et byks ti plasser opp på resultatlistene til en 39. plass

Turneringen har vært preget av mye ustablt spill for hennes del, men endelig kunne hun levere en runde helt fri for bogeys.

Stacey Keating ble ukens vinner i Frankrike på -14. Hun gikk sisterunden på 64 slag og passerte Diana Luna som ledet før sisterunden.

Hun fikk overrakt trofeet av Sophie Lacoste, direktøren i Lacoste SA, og på premieutdelingen deltok forrige ukes Ryder Cup-kaptein Jose Maria Olazabal og comebck-jenta Lorena Ochoa.

- For ti år siden var drømmen min å møte Lorena Ochoa, så det å stå her i dag er helt utrolig, så takk, Lorena, for at du var med å spille i denne turneringen. Jeg synes Europas seier i Ryder Cup fortjener en stor applaus, sa den sympatiske vinneren.

Lorena Ochoa, som gjorde comeback denne uken etter å ha sittet på sidelinjen i 2 år, har ikke glemt gamle kunster. Hun gjorde ingen store feil, og kom på 22. plass. Det er ikke verst for en dame som ikke har trent golf de siste to årene.

Den 30 år gamle mexicaneren var verdens beste spiller i tre år. Hun vant to majorer og 27 turneringer på touren før hun la køllene på hylla i april 2010.

- Jeg er fornøyd. Det har vært en veldig bra uke. Jeg gjorde noen få feil og slet litt på greenene, men det gjelder å holde hunøret oppe. Jeg er bare her for å ha det gøy, nesten som en oppvisningsturnering, sier hun etter runden.

Også britenes beste spiller de siste ti årene, Laura Davies, kom på 22. plass med samme totalscore som Ochoa.

 

 

----------------------------

Runde 3

Marianne Skapnord faller på resultatlistene etter å ha gått nok en 73-runde i  Lacoste Ladies Open de France. 

Sarpsborg-jenta er dermed seks slag over par og ligger på en delt 49. plass av de 56 spillerne som greide cutten.

Bedre gikk det i dag med tidligere verdensener Lorena Ochoa, som gjennomførte lørdagens runde på 68 slag, og dermed har kommet seg under par etter en beskjeden start på turneringen. Med ett slag under par er det nok for langt frem til lederen Diana Luna på -11, men mexikaneren er i angrepsposisjon før finalerunden på søndag.

- Det gikk definitivt bedre for meg i dag. Jeg fikk ikke den beste starten,men jeg klarte å snu det og satte noe birdies på de siste ni hullene. Nå er jeg under par i turneringen og jeg er veldig fornøyd med det, sier Ochoa etter den tredje runden, ifølge ladieseuropeantour.com.

Hun innrømmer at hun har mistet litt følelse og lengde etter at hun la opp i 2010.

- Alt har endret seg for meg. Jeg slår ballen litt kortere, jeg har ikke den samme følelsen rundt greenene og jeg gjør endel feil med putteren. Jeg begynner likevel å føle meg mer komfortabel, sier hun videre.

Med en god dag på jobben kan hun klare en topp 10-plassering i comebacket. Det vil isåfall være en utrolig prestasjon av Ochoa, som tidligere denne uken bekjente at hun ikke trener golf.

- Jeg trener ikke noe mer, og slapper av hjemme i Mexico. Livet mitt er veldig annerledes nå, så jeg bare gjør mitt beste og prøver å nyte uken og alle tilskuerne, sa Ochoa.

 

-----------

Runde 2

Av Erik Pettersen:

Det ble mye opp og ned for Marianne Skarpnord på fredagens runde i Lacoste Ladies Open de France.

Med seks bogeys og tre birdies landet hun på 73 slag for dagen. Hun ligger tre slag over par, 12 slag bak italienske Diana Luna, som leder på -9.

Denne turneringen har fått ekstra oppmerksomhet fordi tidligere verdensener Lorena Ochoa, som spilte sammen med Tutta på Oslo GK nylig, har gjort comeback.

Den mexikanske jenta herjet med resten av verdenseliten for noen år tilbake før hun overraskende la køllene på hylla i 2010. Hun har enda et stykke igjen før hun er tilbake på toppen. Etter to runder ligger hun på 25. plass, ett slag over par totalt.

- Jeg spilte ikke min beste golf i dag, særlig på greenene. Jeg slet veldig på noen av hullene der ute. Det er fint at jeg klarte cutten og forhåpentligvis blir det bedre til helgen, sier hun til europeantour.com.

Ochoa har innsett at det er langt frem til lederne i helgens turnering, og men har ikke gitt opp håpet om å vinne i combacket.

- Jeg tenker bare en dag av gangen. I morgen kommer det til å bli viktig å få en lav score, og komme nærmere. Forhåpentligvis klarer jeg å spille meg inn topp ti, så får vi se på søndag, sier hun.

-----

Runde 1

Marianne Skarpnord den eneste norske representanten i Lacoste Ladies Open de France.

Etter en knallstart på sesongen, har det gått tregere de siste månedene for Marianne Skarpnord, som nylig var hjemme i Norge og arrangerte hennes egen turnering Marianne Skarpnord Invitational på Evje Golfpark.

Andreplassen i Lalla Maryem Cup i Marokko i mars er hennes beste plassering i år, og også hennes eneste topp 10-plassering. Nå satser hun på å finne formen igjen, etter å ha misset cuten i tre av de siste fire turneringene. Etter første runde på Chantaco Golf Club har hun plassert seg på en godkjent 25. plass.

Med fire birdies og tilsvarende mange bogeys på scorekortet, har sarpingen åtte slag opp til lederen Stacey Keating (Australia), som med sin 62-runde allerede har skaffet seg en luke på fore slag.

Turneringen markerer også et midlertidig comeback for den tidligere verdenseneren Lorena Ochoa, som nylig var i Norge og spilte Suzann Pro Challenge på Bogstad.

Den 30 år gamle mexicaneren var verdensener i tre år, og vant to majorer og 27 turneringer på touren før hun la køllene på hylla i april 2010. Nå ligger hun slaget foran Skarpnord på delt 17. plass etter første runde.

- Jeg trener ikke noe mer, og slapper av hjemme i Mexico. Livet mitt er veldig annerledes nå, så jeg bare gjør mitt beste og prøver å nyte uken og alle tilskuerne, sier Ochoa.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.