Skarpnord på det jevne

EVEN: Marianne Skarpnord klarte ikke å lansere noen ordentlig sluttspurt i Østerrike. (Foto: All Over Press)

Det ble til slutt delt 33. plass for Marianne Skarpnord i Østerrike.

Med sin tredje strake 72-runde ble sarpingen fortsatt  liggende på par på Fohrenwald Golf Club i UNIQA Ladies Golf Open.

Skarpnord rundet av turneringen med solide seks birdies, men fire bogeys og en lei dobbelbogey hindret henne i å gjøre et ordentlig byks opp leaderboardet.

I stedet klatret hun syv plasser opp fra 40. plassen hun startet dagen, og endte til slutt 13 slag bak vinneren Caroline Hedwall.

Svensken ledet turneringen fra start til slutt, og viste at formen i aller høyeste grad er inntakt etter to måneders skadeavbrekk.

- Jeg er veldig fornøyd, spesielt etter å ha kommer tilbake fra skade. Dette er mer jeg jeg kunne drømt om. Jeg forventet meg definitivt ikke å vinne, og da jeg kom hit ønsket jeg bare å klare cuten. Så kom jeg hit, og jeg fant ut at jeg slo virkelig bra, sa Hedwall til ladieseuropeantour.com.

Nå venter RICOH Women's British Open for Caroline Hedwall. Her skal også Suzann Pettersen være med, mens ingen av våre LET-spillere er kvalifisert.

Neste turnering for dem blir Tenerife Open de Espana Femenino fra 20. til 23. september.

- - - - - - - 

 

Runde 2

Marianne Skarpnord kom seg akkurat videre i UNIQA Ladies Golf Open. Det gjorde det derimot ikke for Caroline Martens.

Caroline Martens klarte dessverre ikke å bygge videre på karrierens første topp 10-plassering fra et par uker tilbake, og må reise slukøret hjem fra Østerrike. Med en åpningsrunde på 75 slag startet Martens dagen bak cutstreken, og en andrerunde på 72 slag viste seg raskt at ikke var nok. Til slutt ble det delt 68. plass, tre slag bak cuten som ble satt på par.

Det klarte Marianne Skarpnord så vidt det var, med sin andre strake 72-runde. Med to birdies, to bogeys og resten par deler hun 40. plassen sammen med 12 andre spillere.

11 slag foran imponerer svenske Caroline Hedwall i sitt skadecomeback. Solheim Cup-vinneren fra i fjor tar med seg en ledelse på to slag på australieneren Alison Whitaker før søndagens sisterunde.

- Jeg spiller veldig solid. Jeg slo bedre i dag enn i går, og gårsdagen var bra så jeg er veldig fornøyd nå. Jeg har jobbet hardt, og har det gøy. Nå må jeg bare fortsette å spille som jeg gjør, og klarer jeg å få fem eller seks under imorgen kommer jeg til å bli vanskelig å slå, konkluderer svensken selvsikkert.

- - - - - - -

 

Runde 1

Marianne Skarpnord og Caroline Martens er i gang med UNIQA Ladies Golf Open. Førstnevnte er kommet best i gang.

Ukens turnering spilles på Golfclub Fohrenwald i Østerrike, og etter første runde er det svenske Caroline Hedwall som leder turneringen. Med en sterk runde på 67 slag, fem under par, sitter hun på toppen av leaderboardet sammen med australieneren Alison Whitaker.

For Hedwall smakte det ekstra deilig med en god runde, etter å ha vært ute i to måneder med en hofteskade.

- Jeg fikk mye ut av dagen i dag, og jeg er veldig fornøyd med fem under. Det føltes som om jeg har spilt i hele sommer i dag. Jeg hadde ingen forventninger før runden, og jeg slo et par virkelig dårlige slag, men missene mine var på de rette stedene. Jeg er veldig fornøyd, forteller den 23 år gamle fjorårsmesteren og tidligere Solheim Cup-spilleren til Ladies European Tour.

Marianne Skarpnord er beste norske spiller så langt på delt 37. plass. Med fem birdies og tilsvarende mange bogeys kom hun seg inn på par sammenlagt, og har fem slag opp til toppen.

En tyngre dag på jobb skulle det bli for Caroline Martens, som ikke klarte å bygge videre på det gode spillet i Ladies British Masters for noen uker siden, der hun tok karrierens første topp 10-plassering.

Med seks birdies og tre birdies på fredagens scorekort deler hun 77. plassen på tre over par, to slag bak den føreløpige cutstreken.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.