Skarpnord på det jevne

PÅ DET JEVNE: Marianne Skarpnord klarte ikke å lansere noen sluttspurt i Sveits søndag. (Foto: All Over Press)

Marianne Skarpnord klarte ikke å lansere noen sluttspurt i Sveits.

Marianne Skarpnord har levert stabil golf hele uken på Golf Gerre Losone-banen i Deutsche Bank Ladies Swiss Open.  Før søndagens avslutningsrunde hadde Sarpsborg-jenta levert runder på 72, 71 og 72 slag. Søndag ble det nok en 71-runde, og dermed endte hun to under par for turneringen.

 

Det holdt til en delt 45. plass, en posisjon lavere enn der hun startet dagen.

 

Med tre birdies og to bogeys på scorekortet havnet hun til slutt skotske Carly Booth, som tok sin andre tittel på Ladies European Tour. Det skjedde etter et dramatisk omspill mellom de to tyskerne Caroline Massong og Anja Monke, der Booth til slutt kunne juble for seier på det tredje omspillshullet.

 

Denne sesongen er Skarpnords første fulle sesong på touren, etter at hun i fjor vår gjorde comeback fra en skade i nakken. Ukens turnering var den tiende gangen på 12 forsøk i år hun klarer cuten. Hun startet uken på 14. plass på tourens Order of Merit-liste, men falt til en 17. plass etter søndagens resultat. Så langt i år har hun spilt inn 46 407 euro, snaue 350 000 norske kroner.

 

Neste turnering på programmet blir Raiffeisenbank Prague Golf Masters i Tsjekkia. Turneringen spilles fra 22.-24. juni. Caroline Martens er også klar for spill. Cecilie Lundgreen og Lene Krog er begge påmeldte, men står foreløpig som henholdsvis 3.- og 14. reserve.

 

- - - - - - - 

 

Runde 3

Marianne Skarpnord ble liggende på en under par i tredjerunden av Deutsche Bank Ladies Swiss Open.

Marianne Skarpnord maktet ikke å lansere noen spurt før søndagens avslutningsrunde av ukens Ladies European Tour-turnering i Sveits. 

 

Etter stabile runder uten det helt store spillet så langt på 72 og 71 slag var Marianne en under før lørdagens tredjerunde. 

 

Med nok en 72 runde ble hun liggende på en under for turneringen, og falt med det til en 44. plass - en posisjon under der hun startet dagen. Sarpingen fikk en knallstart på dagen med tre birdies på de tre første hullene, men dro også på seg en rekke bogeys i løpet av dagen. Da dagen var omme stod det fem bogeys og tilsvarende mange birdies på scorekortet.

 

Hun har nå seks slag opp til en topp ti-plassering. Ledelsen deles av amerikanske Jessica Yadlocky og Rebecca Artis fra Australia på 11 under par. Svenske Linda Wessberg er beste skandinav på delt 10. plass.

 

Marianne tar fatt på sin avslutningsrunde søndag morgen kl. 09.17, i ball med Elizabeth Bennett fra England.

 

- - - - - -

 

Runde 2

Caroline Martens klarte ikke å fortsette det gode spillet fra åpningsrunden, og får ikke med seg helgespillet i Sveits. Det gjør Marianne Skarpnord på 43. plass.

Med en andrerunde på en under par, en bedring på ett slag fra runde 1, klatret Marianne Skarpnord fra 48. til 43. plass i Deutsche Bank Ladies Swiss Open fredag.

 

Skarpnord hadde en treg start på dagen og var en over par etter 13 hull, men slo til med tre birdies på de siste fem hullene. Med en ytterlige bogey i mellom to av birdiene ligger hun nå -1 for turneringen. Dermed klarte hun cuten med to slags margin, og har nå bare fire slag opp til en topp ti-plassering.

 

Skulle hun klare det vil det bli hennes andre topp ti-plassering for året. Den første kom i Marokko i mars, der hun endte på andreplass i Lalla Meryem Cup - hennes beste plassering siden fjorårets skadecomeback.

 

For Caroline Martens gikk det dessverre ikke like bra. Martens startet dagen som beste norske, men falt tilbake da hun fredag måtte fire over par. Med fire bogeys og ingen birdies på scorekortet, misset hun cuten med tre slags margin. Dette var hennes andre missede cut på seks forsøk i år.

 

- - - - - - - 

 

Runde 1

Caroline Martens kom seg en under par i åpningsrunden av Deutsche Bank Ladies Swiss Open. 

Med et felt som ikke har problemer med å score lavt på Golf Gerre Losone-banen i Ticino i Sveits, holder det likevel bare til en delt 38. plass så langt for Martens.

 

Med tre birdies, to bogeys og resten par kunne hun signere for en 71-runde, og har med det syv slag opp til lederen Rebecca Artis som imponerte stort med sine 64 slag.

 

Vi minner om at Martens sin beste plassering så langt i årets Ladies European Tour-sesong er en delt 30. plass, og med kun fire slag opp til en topp fem-plassering er det gode muligheter for 25-åringen å pynte på statistikken denne helgen.

 

Slaget bak henne ligger Marianne Skarpnord akkurat innenfor den foreløpige cutgrensen, etter å ha gjort to birdies, tilsvarende mange bogeys og 14 par torsdag. 

 

Skarpnord har spilt ti turneringer på årets Ladies European Tour, klart cuten i åtte av dem, og står med andreplassen i Lalla Meryem Cup i Marokko i mars som årsbeste.

 

Caroline Martens vil på sin side ha klart cuten i fem av seks turneringer i år dersom det går veien fredag - imponerende med tanke på at hun bare er inne i sin første sesong på touren.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.