Skarpnord på det jevne

FALT: Marianne Skarpnord endte 14 slag bak vinneren i Tyskland. (Foto: All Over Press)

Marianne Skarpnord endte på 41. plass i UniCredt Ladies German Open.

Skarpnord hadde 48. plass som utgangspunkt for den fjerde og avsluttende runden av ukens Ladies European Tour-turnering i München, og klatret syv plasser opp leaderboardet med en 72-runde (E).

 

 Med fire birdies og like mange bogeys på scorekortet ble hun dermed værende på en over par for turneringen, mens avstanden opp til toppen økte fra 11 til 14 slag.

 

Anne Lise-Caudal (Frankrike) og veteranen Laura Davies (England) måtte ut i omspill etter at begge noterte seg for 67-runder på sisterunden. Caudal gikk seirende ut av duellen med birdie på det andre omspillshullet.

 

Marianne Skarpnord mottok en sjekk på 2 035 (15 325 NOK) euro for sin 41. plass, og falt med det to plasser på tourens Order of Merit. Her ligger hun nå på 9ø plass, med 41 116 innspilte euro, snaue 310 000 kroner.

 

Deloitte Ladies Open blir neste stopp på Ladies European Tour. Turneringen spilles fra 1. til 3. juni på Gofclub Broekpolder i Rotterdam i Nederland.

 

Runde 3

Marianne Skarpnord ligger 11 slag bak teten før avslutningsrunden av UniCredit Ladies German Open.

Det ville seg ikke helt for Marianne Skarpnord i lørdagens tredjerunde av Ladies European Tour-turneringen UniCredit Ladies German Open i München.

 

Med fire bogeys, to birdies og resten par på scorekortet, signerte østfoldingen for en runde på to over par (74), hennes svakeste runde så langt denne uken. Dermed falt hun fra 34. til 48. plass. 

 

Hun er nå +1 totalt, 11 slag bak Bree Arthur (Australia), Rebecca Hudson (England) og Pernilla Lindberg (Sverige) som deler ledelsen.

 

Skarpnord tar fatt på den fjerde og avsluttende runden søndag morgen, kl. 08.51, i ball med nederlenderen Marjet Van der Graaff.

 

- - - - - - - 

Runde 2

Marianne Skarpnord måtte over par i andrerunden av UniCredit Ladies German Open.

Etter lovende start på ukens LET-turnering i München, lå Marianne Skarpnord kun tre slag bak ledelsen før fredagens andrerunde. Der måtte hun imidlertid en over par, og plutselig er marginen opp til svenske Pernilla Lindberg i tet på seks slag etter halvspilt turnering. Skarpnord deler 34. plassen med 12 andre spillere. Lindberg leder med ett slag Klara Spilkova, Sandra Gal, Carly Booth, Joanna Klatten og Stefanie Michl.

 

Skarpnord sliter ikke med å gjøre birdies - så langt på de to dagene har det blitt ni stykker, med fem av dem nedfelt på fredagens scorekort. Dessverre hindret fredagens fire bogeys og ene dobbelbogey henne å hevde seg helt i toppen.

 

Med et jevnspilt felt er det i aller høyeste grad mulighet for en god plassering med 36 hull som gjenstår å spille. Skarpnord klarte cuten med bare to slags margin, men har samtidig bare tre slag opp til en topp ti-plassering.

 

- - - - - - 

 

Runde 1

Marianne Skarpnord ligger tre slag bak ledelsen etter åpningsrunden av UniCredit Ladies German Open.

Sarpingen har allerede rukket å notere seg for en andreplass på Ladies European Tour tidligere i år, og er oppe på 7. plass på tourens Order of Merit-liste etter syv spilte turneringer på årets tour. Nå fortsetter hun jakten på sin første seier siden Ladies Italian Open i 2009.

 

Etter første runde av UniCredit Ladies German Open i utkanten av München deler hun 21. plassen på to under par, etter fire birdies, to bogeys og resten par. Dermed har hun kun tre slag opp til teten. I et meget jevnspilt felt så langt deler hun sin posisjon med 14 andre spillere, og har samtidig bare ett slag opp til de 14 spillerne som deler 7. plassen.

 

Fire spillere deler ledelsen på fem under par, blant dem er svenskene Caroline Westrup og Carin Koch. Sammen med Stefanie Michl (Østerrike) og Carly Booth (Skottland) leder de ett slag foran Klara Spilkova og en annen svenske, Pernilla Lindberg.

 

Skarpnord er forøvrig den eneste norske spilleren med i turneringen. Fredag slår hun ut kl. 13.40 på banens 10. hull.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.