Skarpnord vil bli «rookie of the year»

I USA: Marianne Skarpnord er nå på plass i Orlando, klar for sitt nye amerikanske eventyr på LPGA-touren. (Foto: Getty Images)

Marianne Skarpnord har høye mål før LPGA-debuten.

Neste helg starter et nytt eventyr for Marianne Skarpnord. Kia Classic blir hennes debut på den amerikanske LPGA-touren. Og Sarpsborg legger ikke skjul på at ambisjonene er høye denne sesongen.

- Hver gang jeg stiller i en turnering, har jeg som mål å vinne. Det forandrer seg ikke når jeg drar til USA heller. Det er en klar målsetning å kunne bli «rookie og the year», sier Marianne Skarpnord.

Det er knyttet stor prestisje til å vinne prisen som årets nykommer på touren. Og resultatene skal være gode. Svenske Anna Nordqvist vant utmerkelsen i 2009 etter å ha vunnet to LPGA-turneringer i sin debutsesong, blant annet majorturneringen McDonalds LPGA Championship.

- Det er som sagt et mål, men jeg aner ikke hva spillet mitt holder til på LPGA. Jeg vet at nivået i toppen er steintøft, men nivået har også blitt bedre på Ladies European Tour de siste årene, sier Skarpnord.

Sarpsborg-jenta vant to ganger i Europa i fjor. Hun cruiset gjennom LPGA-kvalet. Kia Classic neste helg blir den første testen på det som nå venter. Hun lader nå opp i Florida sammen med trener Darren Webster-Clarke og sin nye caddie, svensken Andy Danewid.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.