Skottland gir Norge Solheim Cup-konkurranse?

Skottland gir Norge Solheim Cup-konkurranse?

LUKRATIV: Det vil bli tøff konkurranse om Solheim Cup i 2019. (Foto: Getty Images)

Norge blir ikke uten tøff konkurranse dersom de går for Solheim Cup i 2019. Skottland har også Solheim Cup på radaren.

I følge Bunkered.co.uk, er Skottland i gang med en utredning av hva som skal til for å arrangere Solheim Cup i 2019. Skottland har arrangert Solheim Cup ved to anledninger tidligere, og var også vert for Ryder Cup på Gleneagles forrige måned.

 

Det er EventScotland, en undergren av Visit Scotland, som annonserer at de undersøker muligheten til å arrangere Solheim Cup i 2019.

 

Sjef for Event Scotland, Paul Bush ønsker imidlertid ikke å bekrefte riktig ennå at Skottland kommer til å melde seg på i kampen. Ladies European Tour sendte fredag forrige uke ut sine anbudsdokumenter for Solheim Cup i 2019.

 

– Vi skal gå gjennom dette dokumentet de neste ukene, før vi tar en avgjørelse på hvorvidt Skottland formelt skal søke på Solheim Cup i 2019, sier Paul Bush i følge Bunkered.co.uk.

 

Generalsekretær i Norges Golfforbund, Tor-Anders Hanssen bekrefter til Norsk Golf at også de mottok dokumentene forrige uke. NGF er enn så lenge usikre på hvilke land som vil kaste seg inn i kampen, og hvilke andre som har mottatt anbudsdokumentene.

 

NGF vil ta stilling til om Norge skal søke rundt nyttår. 

 

– Jeg har hørt snakk om både Skottland, Wales, Sveits og Tyrkia, men det er foreløpig for tidlig å si, forteller Hanssen til Norsk Golf.

 

Skottland var arrangør av den første utgaven av Solheim Cup i 1992. Den gang ble turneringen spilt på Dalmahoy, like utenfor Edinburgh. Europa gikk seirende ut av den duellen.

 

Mesterskapet returnerte til Skottland i 2000, med Loch Lomond som vertskap, og nok en gang med Europa stående som vinnere.

 

Av de 13 Solheim Cup-turneringene som har blitt spilt så langt, har USA vunnet åtte og Europa fem. 2015-utgaven av Solheim Cuo blir spilt på St Leon-Rot i Tyskland. Deretter går turen til Des Moines Golf and Country Club i Iowa i 2017.

 


Norges Golfforbund bestemte under et ekstraordinært styremøte i juli at Oslo Golfklubb skal fronte en eventuell norsk søknad.

 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.