Skuffet etter 61-runde

SÅ NÆRE: Johan Edfors gikk en gnistrende 61-runde i Paris torsdag. (Foto: Stuart Franklin, Getty Images)

Johan Edfors tror aldri en liknende sjanse kommer tilbake.

Svenske Johan Edfors har ikke gjort spesielt mye ut av seg denne sesongen. I hvert fall ikke før torsdag, da han pangåpnet Vivendi Cup i Frankrike med en runde på 61 slag.

Det tilsvarer 11 under par. Og med det er han to slag bedre enn engelske David Dixon etter 18 hull. Edfors hadde heng på Europatourens første 59-runde, men den tidligere Scottish Open og British Masters-mesteren pådro seg en bogey på hull 14.

61 slag er likevel svenskens beste runde i en Europatour-turnering noensinne.

- Jeg er litt skuffet. Jeg tror ikke jeg vil få noen bedre mulighet til å skyte 59 enn jeg hadde i dag. Jeg var ti under med fem hull igjen, hadde 80 meter igjen på det 14. hullet, lå i midten av fairway, og jeg treputtet, sa Edfors etterpå.

Etter at Peter Hanson trakk seg fra turneringen på grunn av sykdom, er Padraig Harrington det eneste medlemmet av det europeiske Ryder Cup-laget som deltar. Han åpnet med en runde på 68 slag, etter blant annet sju birdies. Det var likevel ikke nok til å havne blant de 20 beste.

Det sier litt om hvor gode forhold det var på banen torsdag.

- Hvis jeg hadde puttet bra, så ville jeg hatt en fantastisk score. Det skyldes nok de to ukene med trening jeg har lagt bak meg, men tre runder her vil gjøre meg godt, mente iren etterpå.

John Parry og Jean-Francois Remesy deler tredjeplassen på 64 slag. De to første rundene i turneringen spilles for øvrig på to ulike baner.

P.S Remesy, som har rukket å bli 46 år gammel, har falt til en 1111. plass på verdensrankingen. Han har per dags dato ingen spillerettigheter på Europatouren, men ba om å få en invitasjon til ukens turnering. Og det fikk han.

Kilde: golf365.com

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.