Skylder over to millioner

TURBULENT ÅR: Askim Golfpark skylder tre kreditorer til sammen 2,2 millioner kroner. (Foto: Flickr)

Skiftesamling i konkursrammede Askim Golfpark i forrige uke.

Torsdag 3. november var det første skiftesamling i den konkursrammede golfklubben. Tre kreditorer har et samlet krav på over 2,2 millioner kroner i boet, skrev Smaalenene Avis fredag. 

I følge Askim Golfparks styreleder, Jarle Berntzen er DnB Nor den største kreditoren med 1,8 millioner kroner. Banken har pant i leieavtalen, opplyser avisen. Det opplyses også om at det er ingen frie midler i boet.

- Vi vet foreløpig ikke hva som vil skje med golfbanen, men sannsynligvis vil anlegget gå til grunneier, skrive Askim Golfklubb på sin hjemmeside.

Overfor Smaalenene bekrefter grunneier Roman Krusinki at han har lagt inn bud for å overta driften av golfparken.

Det har vært en turbulent sesong i Askim GK. Klubben har slitt med rekrutteringen de siste årene, og i løpet av 2011-sesongen har de mistet nesten 90 medlemmer. Vedlikeholdet av banen har også vært et problem, og for mange av medlemmene toppet det seg i klubbmesterskapet i slutten av august da banen ikke var klippet. 

På det meste hadde klubben 1 200 medlemmer, men tallet er nå nede i 400. Under en ekstraordinær generalforsamling i september ble det besluttet at Askim Golfpark AS skulle avvikle driften. Askim Golfpark ble baneeier da golfbanen ble opprettet i 1997, mens Askim Golfklubb ble leietaker av banen.  Det er ennå ikke avgjørt om klubben vil overta driften av golfbanen.

- Vi avventer resultatet etter den første skiftesamlingen, sier klubbens leder, Anne Marit Holter til Smaalenene Avis.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.