Slå langt fra wastebunker

Om utslaget havner i wastebunkeren, fortvil ikke. Du kan fortsatt speide mot greenen hvis du følger rådene til verdenstreer Suzann Pettersen.

- Store wastebunkere er ikke så vanlig i Norge, men veldig vanlig i varmere strøk hvor det er et mer ørkenaktig landskap og tilgangen til vann er begrenset. Så fort du havner på utsiden av fairwayen vil du kunne stå foran en slik utfordring. Og velger du å slå dette slaget som et vanlig bunkerslag med sand wedge, kommer du ikke særlig langt, sier Suzann.
Hun ser også mange amatører prøve det motsatte her.
- I et forsøk på å revansjere seg etter en mislykket drive og skulle ta igjen alt det tapte, velger de en wood. Det kan gå bra. Men mitt beste råd: Ta det sikre før det usikre. Ta straffen din, men slipp unna med så liten straff som mulig.
Selv velger hun et jern.
- Jeg velger et jern som hun er sikker på at jeg vil klarere kanten med, og som jeg samtidig vet vil frakte ballen til en sikker plass, såpass nære greenen og hullet at jeg har et godt håp om å redde et par likevel.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.