Slaget som forandret alt

KLAR FOR REVANSJ: Adam Scott er sugen på å revansjere fjorårets pinlige opptreden i Memorial Tournament. (Foto: Marc Feldman, Getty Images)

Adam Scott har vært langt nede.

Adam Scott nådde sitt bunnpunkt under Memorial Tournament på Muirfield Village i fjor. Da åpnet han med en 77-runde, og fulgte opp med 81 dagen etter. Han misset cuten med hele ni slag.

Men akkurat avstanden opp betydde ikke så mye for Scott. Det er verre å misse cuten med ett slag.

- Jeg følte at jeg mistet så mye selvtillit ved å misse cuten med ett slag hver uke, istedenfor å klare den akkurat. Misser du den med ett slag, kan du like gjerne gjøre det med ti. Du skal ikke spille videre uansett. Jeg var så nærme hele tiden, men det tappet meg for selvtillit.

Ett slag forandret alt.

Scott deltok i Singapore Open, og slet med å klare cuten. Han trodde han trengte å avslutte med par for å klare cuten akkurat, og slo et sjuerjern inn på greenen til 30 centimeter fra hullet. Den birdien gjorde at han klarte cuten akkurat. Han gikk hen og spilte to glimrende runder etter det, og ble nummer tre.

Seks uker senere vant han Australian Open, hans første profesjonelle seier i sitt hjemland. For tre uker siden vant han Valero Texas Open på PGA-touren, og Scott er sikker på at han er på rett vei.

- Alt jeg har måttet takle og gå igjennom og lagt bak meg, kommer til å vise seg i spillet mitt i løpet av de neste seks månedene eller årene som kommer. Jeg tror jeg kan bli en mye bedre spiller enn jeg var før, selv når jeg spilte min beste golf, sier han til Press Association.

Det er godt nytt for Adam Scott.

Det er dårlig nytt for alle de andre.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.