Slaget ved Gibraltar

MAJESTETISK: Fra hullene langs stranda (hull 4 til 14) er utsikten mot Gibraltar og Nord-Afrika praktfull. (Foto: Kaia Means)

Utsikten mot klippene ved Gibraltar og kysten av Marokko gjør en runde på Alcaidesa Links til en nytelse.

Tekst: Kaia Means

 

Bare 13 kilometer fra Alcaidesa Links står klippene ved Gibraltar. Dette er et imponerende syn som vil sørge for at du får ro i sjelen og glemmer alle treputtene du sannsynligvis kommer til å få på runden.

 

Alcaidesa Links har nemlig noen av de vanskeligste og raskeste greenene du finner noe sted på Spanias Costa del Sol.

Bare en drøy times kjøretur fra Málaga er Alcaidesa en morsom og utfordrende bane i et område som også inkluderer klassiske San Roque og velkjente Valderrama. Banen heller ned mot stranden, og det er knapt en green som ligger flatt i terrrenget. 

 

Alcaidesa Links er ment å ligne en klassisk britisk linksbane, og resultatet er overbevisende. Banedesignere er Peter Alliss (kjent som kommentator i BBC) og Clive Clark. Banen er 20 år gammel i år, og på par 72 er den bare 5866m fra hvit tee. På Alcaidesa-resortet er det også en heathlandbane som åpnet i 2007 og er tegnet av Dave Thomas.

 

I motsetning til noen andre spanske resorts, er de tilhørende leilighetene lagt ganske langt fra fairwayene, noe som gjør at linkspreget blir ivaretatt. Flere av hullene på linksbanen går parallelt langs stranda, og det er spesielt fra disse hullene at utsikten gjør at man mister pusten. 

 

Det er viktig å være nøyaktig på utslaget, for mange av fairwayene er relativt smale og heller ned mot vannet, og en drive som tilsynelatende virker grei kan fort bli tatt av vinden og rulle feil vei og inn i en av de mange gulltornbuskene. Da er det bare å glemme å finne den.

 

Det er stort sett alltid vind på Alcaidesa, og de mange bunkerne gjør at feilslag blir straffet.  Dette er en bane som man har lyst å komme tilbake neste dag og prøve igjen, med ny strategi på noen av hullene. 

 

Vintertilbudet som annonseres for tiden – frokost, én runde og leie av golfbil for 40 euro hver torsdag – gjør en dag på Alcaidesa Links til et kupp.

 

Mer info: www.alcaidesa.es

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.