Slår du bedre enn snittet for ditt handicap?

Slår du bedre enn snittet for ditt handicap?

GJENNOMSNITT: Kjenner du deg igjen i gjennomsnittstallene under? (Foto: Benjamin A. Ward/NGF)

Her kan du sammenligne din statistikk med proffer og andre amatører.

GPS-teknodingser som CaddieON og Game Golf blir stadig mer brukt - små brikker med sensorer på hver kølle som sporer alt du gjør på golfbanen.

Nå har markedslederen Game Golf tatt seg bryet med å samle sammen og publisere gjennomsnittstall fra 170 000 spilte golfrunder i 2014.

Game Golfhar delt statistikken inn i tre kategorier: De som går runder på 75-80 slag, 90-95 slag samt PGA Tours ShotLink-statistikk.

Golfere blir til stadighet minnet om viktigheten av å føre rundestatistikk for å kartlegge spillets styrker og svakheter, men det er fortsatt de færreste som faktisk gjør det. 

Kanskje kan Game Golf sine referansetall under være en inspirasjon for at du begynner å føre noen ekstra notater på scorekortet i 2015?

 

90-95-spilleren

Gjennomsnittslengde fra tee: 179,2 meter

Fairwaytreff fra tee: 43%

Greentreff: 23%

 

75-80-spilleren

Gjennomsnittslengde fra tee: 214,8 meter

Fairwaytreff fra tee: 51%

Greentreff: 52%

 

PGA Tour-proffen

Gjennomsnittslengde fra tee: 257,5 meter

Fairwaytreff fra tee: 61,3%

Greentreff: 64,08%

 

(Kilde: Golf Digest)


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.