Slår et slag for brystkreft

Til helgen slår golf-Norge et slag for brystkreftsaken.

Hørt om Pink Cup?

Hvis ikke er det gode muligheter for at du kommer til å vite det meste om konseptet nå i løpet av de neste ukene. Pink Cup er en serie av golfturneringer som blir arrangert av golfklubber over hele landet, der formålet er å sette fokus på brystkreft.

Brystkreft er den vanligste formen for kreft blant kvinner. I tillegg skal golf-Norge samle inn penger til forskning. I fjor ble det samlet inn 670.000 - et tall forbundet håper å øke i år.

- Den kreativiteten som utvises i klubbene for å samle inn penger, er fantastisk, og vi satser på ny innsamlingsrekord i år, sier generalsekretær Geir Ove Berg i Norges Golfforbund i en pressemelding.

Førstkommende helg er offisiell turneringshelg, men klubbene kan gjennomføre turneringen inntil to uker i etterkant. Pink Cup skiller seg fra andre golfturneringer ved at det er klubbens innsamlede beløp som står i fokus, og som kvalifiserer til plass i en landsfinale. Innsamlet beløp kommer både fra startavgift og fra ulike aktiviteter i klubbene i tilknytning til arrangementet.

- Fysisk aktivitet har både en preventiv og en rehabiliterende virkning, og golf er en fin måte å mosjonere på, sier Anne Lise Ryel i Kreftforeningen.

Kreftforeningen er co-arrangør av Pink Cup.

Ta kontakt med din klubb for å få vite mer om turneringen.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.