Slår tilbake mot Mickelson-kritikk

STØTTE: Butch Harmon er én av verdens beste golftrenere. Samarbeidet med Phil Mickelson har så langt hatt begrenset suksess. (Foto: Getty Images)

- Phil jobber hardere enn de fleste andre, sier Butch Harmon.

Trenerprofilen Butch Harmon slår tilbake mot alle som mener at Phil Mickelson ikke jobber nok med spillet sitt utenfor banen. Samtidig innrømmer han at holdningen var en annen før han overtok treneransvaret for verdenstreeren.

Trodde han var lat

- I likhet med mange andre trodde også jeg at Phil var lat. Jeg var av den oppfatning at han ikke tok like godt vare på deg selv fysisk som de andre toppspillerne. Men jeg tok feil, virkelig feil. Phil jobber faktisk hardere med spillet sitt enn mange av de andre gutta på PGA Tour, forsikrer Butch Harmon.

Harmon burde vite hva han snakker om. Amerikaneren trente Tiger Woods fra 1993 til 2004, i en periode da Woods virkelig tok steget opp på golftronen. Etter dette valgte de å gå hver sin vei.

Utfordret Tiger

Det spørs likevel om Harmons støtte er nok til å stilne den gryende kritikken mot Mickelson. Han var spilleren som lå nærmest Tiger Woods på verdensrankingen, han var spilleren som så ut til å kunne utfordre verdensenerens suverene posisjon. Så langt i karrieren står Mickelson med tre majortitler og totalt 37 seire på PGA Tour.

De fleste trodde at Phil Mickelson for alvor skulle gripe muligheten da Tiger Woods måtte gjennom en kneoperasjon. Han har fått en ny sjanse når Tiger nå igjen er ute av spill, denne gangen med en selvpålagt pause etter utroskapsskandalen. Men Phil er fortsatt langt unna Tiger på verdensrankingen. Han har til og med sluppet Steve Stricker forbi seg.

- Bare tull

- Det er tull å snakke om at Phils form ikke er som før. Han har for vane å vinne mellom to og fire turneringer i året, og ofte noen av de største. I fjor vant han tre. Og jeg er sikker på at Phil vil vise sin klasse også i år, sier Butch Harmon.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.