Slik beholder han plassen

MYE PENGER I SPILL: Dersom Knut Børsheim klarer topp-115 på neste års Europa-tour, kan han samtidig kalle seg millionær. (Foto: All Over Press)

Knut Børsheim må spille inn over to millioner kroner i 2012 for å fornye sitt Europatour-kort.

Gjennom sin maktdemonstrasjon i gårsdagens avslutningsrunde av Q-school-finalen i Spania, sikret Knut Børsheim at han blir den åttende nordmannen på Europa-touren gjennom tidene.

De siste ti sesongene har i gjennomsnitt to tredjedeler av de som har fått kortet gjennom Q-school, ikke klart å beholde plassen sin på touren året etter. For å havne blant de 115 som fornyer kortet neste år er Børsheim avhengig av å spille inn omlag to millioner kroner. I år var det Darmien McGrane fra Irland som kapret 115. plassen med 258 939 innspilte euro, 2 016 693 kroner.

Dette understreker også hvor lukrativt det er å være en del av Europas gjeveste selskap. I  2011-sesongen på Challenge-touren endte Børsheim på 30. plass på Order of Merit-listen. Det brakte totalt inn 414 000 kroner. Selv sammenlagtvinneren av årets Challenge Tour, Tommy Fleetwood, spilte inn over 850 000 kroner mindre enn det 115. plassen på Europa-touren ble belønnet med.

Børsheims knallsterke syvendeplass i gårsdagens finalerunde sikret en god kategori 11-ranking på Europa-touren. Dermed vil han få nok av sjanser til å hevde seg blant Europas beste, mens han må belage seg på å havne på reservelisten i de aller største turneringene. Skulle han finne på å vinne en turnering, vil han være sikret kortet i to år fremover.

Espen Kofstad får til sammenligning kategori 14 på Europa-touren og kategori 7 på Challenge Tour. 

For hans vedkommende blir det en vurdering hvorvidt det lønner seg å spille de få Europatour-turneringene han kommer med i, eller ei. Neste år jager han en topp-20-plassering på Challenge Tour, og de poengene han eventuelt vil opparbeide seg på Europa-touren vil ikke påvirke hans Challenge-ranking.

Børsheims debutsesong begynner med tre turneringer på rad i Afrika. Den første er Africa Open på East London GC i Sør-Afrika fra 5-8. januar. Vi minner om at Eirik Tage Johansen tidligere i år endte på 8. plass i den samme turneringen. Dette ble også hans eneste topp-ti-plassering på Europa-touren i 2011.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.