Slipper teoriprøve og oppspillstest

VEIEN TIL GOLF: Fra og med inneværende sesong er det slutt på teoriprøver og oppspillstest for å bli golfspiller. Terskelen for å begynne er senket.

Senker terskelen med nye retningslinjer for nybegynnere.

Pilotprosjektet for nybegynneropplæringen som er blitt gjennomført i perioden 2008 – 2009, er nå sluttført. Det er gjort mange positive erfaringer med å senke terskelen for å komme i gang med selve spillet gjennom å bruke mye av kurstiden til praktisk trening av både teknikk, golfvett, regler og spill.

Samtidig er det åpenbart at nøkkelen til suksess for klubbene er god planlegging i forkant og nitid oppfølging av den enkelte nybegynner etter avsluttet Veien til Golf kurs, heretter forkortet VTG-kurs.

Det ER krevende for klubbene å gjøre en god jobb med sine nye spillere, men det til skal vi klare å rekruttere og beholde dem.

På bakgrunn av resultater og erfaringer med prosjektet, besluttet NGFs styre den 28. oktober 2009 å innføre nye bestemmelser og retningslinjer som skal gjelde for nybegynneropplæringen fra og med januar 2010.

Målet er å gi nye spillere en mest mulig praktisk og positiv tilnærming til golfen. Hovedprinsippet er at NGF lager rammer og retningslinjer for planlegging, gjennomføring og oppfølging, og at klubbene får forholdsvis frie hender til å utforme sine kurs innenfor rammeverket.

Les mer på golfforbundet.no


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.