Sliter med de nære ting

LUSKER I GRESSET: Tiger Woods får det ikke helt til å stemme på og rundt greenene for tiden. (Foto: Scott Halleran, Getty Images)

Tiger Woods vet hva problemet hans er.

Tiger Woods ligger på 40. plass etter to runder av BMW Championship, og han har mye grunn å ta igjen på ledende Matt Kuchar og Charlie Wi. Ni slag, for å være nøyaktig. Men viktigere: han trenger to gode runder lørdag og søndag for å komme seg inn blant de fem beste i turneringen, hvilket vil kvalifisere ham til sluttspillets siste og avgjørende turnering - The Tour Championship.

Midt i endringer
Men slik Tiger spiller denne uken, er det lite som tyder på at han skal få til det. Og som så ofte før denne sesongen, er det puttingen som svikter.

- Jeg senket ingenting i dag. Det oppsummerer i grunnen det meste, sa han etter runden fredag.

Han vet imidlertid hva det skyldes.

- Da jeg gjorde forandringer på svingen min med Butch (Harmon) og Hank (Haney) og nå med Sean (Foley), gikk jeg igjennom perioder der jeg ikke chippet eller puttet særlig bra, fordi tiden ikke strakk til. Jeg har jobbet hardt med svingen min, og den kommer seg. Men nærspillet mitt er overhodet ikke der det bør være, forklarte Tiger.

Dårlige greener
Men han var ikke særlig fornøyd med greenene på Cog Hill heller.

- Det var ganske vanskelig å putte der ute. Jeg føler at jeg slår gode putter, men de går bare ikke inn på disse greenene. Mange av puttene manglet fart. Det er vanskelig for meg å slå harde putter, men jeg er nødt til å tilpasse meg.

Mens Woods gik 62-68 på sine to siste runder på Cog Hill i fjor, er det åpenbart at svingforandringene har påvirket resten av spillet hans.

- Men det kommer seg. Det trenger bare litt tid og litt mer trening.

Kilde: pgatour.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.