Slo ring rundt Hunter Mahan

GRÅT: De amerikanske spillerne var fulle av støtte til Hunter Mahan (i midten), som tok tapet mot Europa svært tungt mandag ettermiddag. (Foto: Sam Greenwood, Getty Images)

Hunter Mahan brøt sammen på mandagens pressekonferanse.

Det amerikanske laget slo ring rundt Hunter Mahan etter mandagens svært dramatiske avslutning på Ryder Cup. Mahan fikk den kjedelige jobben med å bli en slags syndebukk da han rotet det til for seg på det 17. hullet mot Graeme McDowell under mandagens siste singelkamp.

Stolt
McDowell hadde akkurat gått to opp på hull 16, og slo et stabilt utslag inn på den 17. greenen. Det klarte ikke Mahan, han ble 20 meter for kort, og da han også døffet innspillet så McDowell enkelt kunne dele hullet - minst - var saken klar. Europa vant. USA tapte.

Mahan forsøkte å smile det vekk umiddelbart etterpå, men på pressekonferansen kom følelsene. Og tårene.

- Jeg er bare veldig stolt over å være en del av dette laget. Det er et tett lag, og ...

Det var alt han klarte å si, før han brøt sammen.

Senere la han til:

- Jeg har spilt med Graeme tidligere. Han spilte fantastisk, misset ikke et slag, og senket en rekke viktige putter. Birdien på det 16. hullet var enorm. Han slo meg kort og godt i dag.

Stewart Cink var rask til å komme til Mahans hjelp og forsvar etterpå.

Presterte som en mester
- Hvis du spør tourmedlemmer i Europa og USA om de vil være den spilleren som bestemmer utfallet av Ryder Cup, så vil antakelig under halvparten si at de ønsker å være den spilleren. Mindre enn ti prosent vil antakelig mene det. Hunter Mahan satte seg selv i den posisjonen i dag. Han var en mann på laget vårt, og han presterte som en mester. Jeg synes det var fantastisk.

Steve Stricker, som inspirerte det amerikanske laget med å slå Lee Westwood 2&1 i den første singelkampen, sa at laget nå vil støtte opp om Mahan.

- Vi kan alle se tilbake og tenke på et slag her eller der som kunne ha snudd kampen, som kunne ha skaffet oss det ene poenget, og vi hater å se Hunter gå igjennom det han gjør nå, fordi det burde han ikke gjøre. Vi tar alle dette tapet som et lag. Det er vanskelig for ham, men vi prøver alle å hjelpe Hunter i denne situasjonen.

Mickelson skuffet
Phil Mickelson gikk enda et skritt lenger og ville ta på seg en stor del av skylden for tapet. Lefty tapte tre av sine første kamper, før han slo grusomt tilbake og feide Peter Hanson av banen i singelspillet mandag.

- Da jeg ikke vant noen av mine tre første poeng, var jeg mer skuffet enn noen gang, fordi jeg følte at dette var en mulighet for oss til å vinne i Europa. Og det faktum at vi kom så nærme, og jeg lot mine muligheter gå til spille, så smerter det mer enn noen av våre tidligere tap, sa han.

Kilde: pgatour.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.