Sluttspurten uteble for Søbstad

LANGT BAK: Alexander Søbstad endte 17 slag bak vinneren i NCAA Division II Championship. (Foto: Christian Døvle)

Alexander Søbstad klarte ikke å klatre opp resultatlisten i sisterunden av NCAA Division II Championship. 

Trønderen avsluttet med en 75 slag på scorekortet i sisterunden av ukens Nationals-turnering på Cardinal Club Golf Course. Etter scorer på 76 og 72 de to første dagene, holdt hans runde på fire over par torsdag til +7 totalt og delt 51. plass med ni andre spillere.

Feltet på 20 lag kuttes nå ned til de åtte beste , og fredag og lørdag skal det avgjøres i matchspill hvem som blir National Champion. Søbstad var  med i ukens turnering som individuell utøver, da hans CSU-Monterey Bay ikke kvalifiserte seg til turnering. I fjor gikk forøvrig laget helt til topps i NCAA Championship.

Chico State er seedet som nr. 1 i matchspillet, med Nova Southeastern som andreseed fire slag bak, etterfulgt av Central Oklahoma, Cal State Stanislaus, Georgia College & State, Barry, South Carolina-Aiken og Central Missouri.

Central Oklahoma's Josh Creel vant den individuelle turneringen, etter å ha beseiret Colorado School of Mines´ Jim Knous i omspill. Vinnerscore ble til slutt på 10 under par, 17 slag foran Søbstad.

 

Runde 2

Alexander Søbstad gjorde et sprang på 23. plasser opp leaderboardet i andrerunden av NCAA Division II Championship i Kentucky.

Etter to runder deler han nå 50. plassen på +4 sammenlagt, 13 slag bak lederen Josh Creel (Central Oklahoma), og syv bak en topp ti-plassering.

 

Søbstads 72-runde (E) onsdag var en bedring på fire slag fra åpningsrunden. For andre runde på rad kom han godt i gang med syv par og to birdies, men måtte nok en gang over par på de siste ni. Med en bogey, en dobbelbogey, en birdie og resten par gikk han innspurten på to over par.

 

Søbstad tar fatt på sin tredjerunde kl.18.00 norsk tid.

 

- - - - - - - 

Runde 1

Som eneste CSU-Monterey Bay-spiller kvalifiserte Alexander Søbstad seg til ukens Nationals-finale i Kentucky. Etter første dag deler han 73. plassen. Se video!

Alexander Søbstad har imponert på tampen av collegesesongen. I Regionals-finalen i Arizona for en uke siden endte han på en sterk tredjeplass, og kvalifiserte dermed seg som den eneste spilleren fra Cal State Monterey Bay til ukens Nationals-finale, NCAA Division II Championship på Cardinal Club Golf Course i Simpsonsville, Kentucky.

 

Etter første runde ligger han nede på 73. plass, fire over par.

 

Trønderen kom godt i gang, og var to under par etter halvspilt runde, med birdies på det første og siste hullet på front nine. Dessverre skulle en bogey på det 10. ødelegge den fine rytmen han hadde bygget opp. Med to dobbelbogeys og to bogeys fra det 13-16 hullet stupte han ned leaderboardet. Heldigvis klarte han å hente seg noe med birdie-par på de to siste hullene og 76 på scorekortet.

 

Med fire over par har han 12 slag opp til Central Oklahomas Josh Creel i tet. Hans 65-runde gir ham en tre slags ledelse på Zack Kempa fra Indiana University of Pennsylvania.

 

Til tross for den tunge starten, er det fortsatt gode muligheter for en god plassering for Søbstad. Turneringen avsluttes ikke før lørdag, og med et tettpakket felt har han bare seks slag opp til en topp fem-plassering. 

 

Søbstad prestasjoner har fått mye oppmerksomhet på sitt universitets nettsider den siste uken. På alle undersidene til Otter Athletics, pryder et banner med "Follow Alex Sobstad at the NCAA Championship" toppen av siden.

 

 

Før turneringen ble han intervjuet av skolen for å prate om tredjeplassen i Regionals, og ukens NCAA-turnering. Se video under.

 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.