Småpenger til golfsporten

Småpenger til golfsporten

VIL HA SVAR: Finn H. Andreassen ønsker svar fra Olympiatoppen på hvordan de fordeler sine midler. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Finn H. Andreassen ønsker en forklaring på hvorfor golfen mottar småpenger i forhold til andre særforbund. Han etterspør åpenhet fra Olympiatoppen og hvordan millionbeløp fordeles til særforbundene.

– Vi må ha klare kriterier og svar på hvordan fordelingene er gjort. De kan ikke være styrt av enkeltes magefølelse rundt omkring i organisasjonen. Av et budsjett på 130 millioner, må det være mulig å få bedre oversikt enn et par sekkeposter, sier Finn H. Andreassen i et intervju i dagens papirutgave av VG.

 

Sekkepostene han nevner er «Tilskudd, kvalitetssikring og oppfølging særforbund» (57,1 mill.) og «Fagavdelingene forskning og utvikling (40,9 mill.)

 

Golfpresidenten tok opp problemstillingen i sin faste kommentarplass i Norsk Golfs magasin før sommeren. Der skrev han at Olympiatioppen har rundt 130 millioner kroner til rådighet til sin satsing. Det er Olympiatoppen som selv bestemmer hvilke utøvere en skal satse på, og hvilke idretter som prioriteres. Andreassen peker på at man innad i særforbundene ønsker at «deres» talenter skal få støtte og oppfølging.

 

Av de 54 særforbundene, var det i følge VG i fjor 17 som ikke mottok tilskudd i form av «Prosjektstøtte» og «Stipender» i fjor. Skiforbundet mottok mest med 9,5 millioner kroner.

 

Golfen ble i fjor tildelt 300 000 kroner, etter å ha søkt om en langt større sum. I år har bare 60 000 kroner tilfalt golfsporten

 

Andreassen ba Norges Idrettsforbund før sommeren om en oversikt over hvordan midlene fordeles, og ut fra hvilke kriterier. Han har ikke fått svar.

 

– Jeg ble gitt, slik jeg oppfattet det, et løfte om at jeg skulle få det. De kvier seg åpenbart for å gi oss det. Men vi har krav på det, og jeg vil om nødvendig gå til kontrollkomiteen i NIF for å få det, sier Andreassen til VG i dag.

 

Han etterspør en diskusjon rundt organiseringen av Olympiatippen under idrettstinget neste sommer.

 

– Jeg ville hatt et styre i Olympiatippen med representanter fra særforbundene. I dag rapporterer det direkte til generalsekretæren i NIF, forklarer golfpresidenten.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.