SMS-en som snudde alt

LANGT NEDE: Rory McIlroy var ingen glad gutt etter Masters. Men en tekstmelding fra Sir Alex Ferguson ser ut til å ha hjulpet på humøret. (Foto: Harry How, Getty Images)

Rory McIlroy har fått støtte fra særdeles uventet hold.

Rory McIlroy var langt nede etter en svært skuffende Masters. Så langt nede var han at han varslet en liten pause for å finne tilbake til sitt gamle - eller mer presist: unge - seg. Og nordiren fikk hjelp fra noen han aldri hadde regnet med å høre fra.

Sir Alex Ferguson, Manchester Uniteds mektige manager, og selv en ivrig golfspiller, sendte en tekstmelding til McIlroy etter Masters, der den fyrrige skotten sammenliknet McIlroy med Uniteds brasilianske høyreback Rafael. Rafael ble utvist i kampen mot Bayern München på Old Trafford nylig, en kamp United vant, men som til slutt endte med at Bayern gikk videre til semifinalen i Champions League på flere scorede bortemål.

Ferguson mente at McIlroy ikke måtte være så streng med seg selv.

- Han skrev at jeg var i samme posisjon som Rafael. Han sa det var mange likheter mellom Rafael og meg, fordi vi begge var unge, lovende spillere som hadde gjort feil. Han sa vi måtte svelge skuffelsene, ta lærdom av det og komme tilbake sterkere enn noen gang. Jeg ble overrasket og beæret, forteller McIlroy til The Sun.

Og nordiren klør nå etter å bevise hva han kan.

- Å få en tekstmelding som det fra Sir Alex, fikk meg til å slutte å synes synd på meg selv. Jeg visste at jeg måtte rett ut på banen igjen og vise hva jeg er god for. Jeg kommer til å være mer bestemt enn noen gang for å komme tilbake til Quail Hollow om et par uker, lover han.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.