Solceller tar over på Meloneras

SOL PÅ GRAN CANARIA: Klimaet på Gran Canaria passer ypperlig for bruk av golfbiler med solcellepaneler. Bildet er et illustrasjonsfoto. (Foto: Flickr)

Lopesan Meloneras på Gran Canaria har gått til anskaffelse av Europas største flåte med golfbiler som lades opp via solcellepaneler. 

Tekst: Kaia Means

 

Meloneras har nettopp anskaffet 60 nye ClubCar Precedent i2 golfbiler, og 20 av dem er utstyrt med solcellepanel på taket. Disse bilene vil kunne brukes på opp til fem 18-hullsrunder uten ny lading fra strømuttaket, dobbelt så mange som vanlig.

 

Klubben har som mål å kutte strømforbruket med opptil 70 prosent. Cameron Procter i Lopesan Hotel Group sier at bilene vil være ekstra verdifulle når 220 golfere spiller banen hver dag i høysesongen.

 

- Bilene med solcellepaneler vil la oss optimalisere bruken og tiden på golfbanen, uten at vi behøver å være engstelige for at batteriet holder over en hel dag, sier han.

 

Dermed blir det besparing både i effektivitet og i strømkostnader. Bilene er også utstyrt med avstandsmålere via GPS-skjerm.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.