Solheim Cup-laget som forventet

MED: Suzann Pettersen og Sophie Gustafson er begge med på det europeiske laget når Solheim Cup spilles om tre uker. (Foto: All Over Press)

Kaptein Alison Nicholas har tatt ut laget som skal representere Europa i Killeen Castle i Irland fra 23. til 25. september. Laget var uten overraskelser.

Hennes fire wildcards gikk slik mange hadde forventet til spanske Azahara Munoz, Caroline Hedwall fra Sverige, engelske Karen Stupples og Sandra Gal fra Tyskland. De blir de fire siste brikkene i laget bestående av 12 spillere, som om tre uker skal forsøke å revansjere tapet i 2009.

- Jeg har tro på laget mitt, og jeg tror vi kan gjøre det veldig bra på Killeen Castle, sier kaptein Nicholas, som forøvrig også var kaptein for to år siden.

- Disse spillerne representerer det beste av europeisk kvinnegolf, og vi ser frem til å gi tilskuerne et show, fortsetter hun.

Catriona Matthew (Skotland, Maria Hjorth, Anna Nordqvist og Sophie Gustafson (Sverige) kvalifiserte seg gjennom Rolex Women's World Golf Rankings. Englands Melissa Reid og Laura Davies, Christel Boeljon fra Nederland og vår egen Suzann Pettersen har allerede gjort seg fortjent til sine plasser gjennom Ladies European Tour sin poengliste.

Nicholas sine to kapteiner blir Joanne Morley, samt den svenske legenden Annika Sörenstam. Den amerikanske kapteinen Rosie jones har Sherri Steinhauer og Juli Inkster som sine medkapteiner.

USA har vunnet de tre siste Solheim Cup-turneringene, og åtte av de totalt 11 gangene konkurransen har blitt arrangert. Europa jager på sin side ikke bare sin fjerde seier, men også deres fjerde hjemmebaneseier. 

-Vi kommer til å få all den hjelpen vi kan få av publikum, sier Suzann Pettersen til Norsk Golf.

Sist Europa vant var på svensk jord - da på Barsebäck Golf & Country Club i 2003.

 

Laget

Melissa Reid (England)

Laura Davies (England)

Suzann Pettersen (Norge)

Christel Boeljon (Nederland)

Maria Hjorth (Sverige)

Anna Nordqvist (Sverige)

Catriona Matthew (Skotland)

Sophie Gustafson (Sverige)

Azahara Muñoz (Spania)

Caroline Hedwall (Sverige)

Karen Stupples (England)

Sandra Gal (Tyskland) 

Kaptein

Alison Nicholas (England)

Assisterende kapteiner

Joanne Morley (England)

Annika Sorenstam (Sverige)

 

Kilde: europeantour.comNorsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.