Sølv og bronse til norske golfere

ATHEN: Sølv og bronse til Magne og Marte i Spesial Olympics. (Foto: Geir Smebye)

Marte Grina (Hauger GK) og Magne Wulff (Asker GK) viste i helgen at de er i verdenstoppen i golf!

Under OL for utviklingshemmede i Athen som avsluttes idag, kapret Magne kapret sølvmedalje i sin klasse, mens Marte tok en fin bronsemedalje.

De to golferne deltok i Unified golf over ni hull sammen med sine golfpartnere Ann Bente Lund og Svein Einarsbøl.

- I alt deltok idrettsutøvere fra 32 land, så det var tøff konkurranse. Magne tok et solid sølv og viste god utvikling gjennom matchen, sier Geir Smeby som er leder for Special Olympics Norge.

Det er i følge Smebye foreløpig få golfspillere med psykisk utviklinghemming i Norge, men OL i Athen har vært til stor inspirasjon.

- Golf er en sport som er fin å lære for våre idrettsutøvere, sier han.

Kristin Moe Khron

Les flere av mine artikler.

Kristin Moe Krohn har vært redaktør for Norsk Golf og norskgolf.no siden 1. April 2011. Tok "grønt kort" den helgen Diana døde, men brukte mange år på å komme ordentlig i gang med å spille golf. Har nå 24 i handicap, bor på Røa i Oslo og er medlem på Asker Golfklubb. Er utdannet siv.ing, men har jobbet med journalitsikk, informasjon og kommunikasjon i 30 år.  Er glad i å gå på ski om vinteren, men stikker gjerne også en tur til varmere strøk for å spille golf.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.