Sølvgutter i EM

SØLVGUTTER: De norske guttene kunne juble for sølv i lag-EM. (FOTO: Niklas Diethelm)

Det norske guttelaget kjempet heroisk i finalen mot Belgia, men det holdt ikke helt til gull. EM-sølv er likevel noe å skrive hjem om.

Finaledagen startet med seier i en av foursomematchene og tap i den andre. Kristoffer Ventura og Mathias Schjølberg vant sin match, mens Andreas Gjesteby og Aksel Olsen tapte sin. 

Belgia viste seg sterke i singlematchene, men de norske guttene ga aldri opp. Til slutt ble det seier i to av matchene, til Kristoffer Ventura og Andreas Gjesteby. Dermed ble det et knepent tap, 3 poeng mot Belgias 4. 

 

Stolte

Selv om sølv nok føles nok som et lite nederlag for gutta akkurat nå, har de all grunn til å være stolte av innsatsen. 

- De er nok veldig stolte av seg selv, men litt skuffa nå rett etter avgjørelsen, sier landslagstrener Niklas Diethelm, som i hvert fall er stolt av laget sitt. 

- Jeg er utrolig stolt av at vi vant et EM-sølv, og gutta reiser hjem som vinnere og som bedre golfspillere, mener treneren. 

 

Sensasjonelt bra

Det norske laget besto av Mikkel Andresen og Kristian Johannessen i tillegg til de ovennevnte. Også sportssjef i NGF, Frode Scheie, er imponert over unggutta. 

- Sensasjonelt bra, og en imponerende innsats. De har prestert meget godt hele uka, og kjempet en durabelig fight om gullet, som kunne vippet begge veier. Her er mange spennende unggutter å bygge videre på, sier sportssjefen,som minner om at Norge har gode meritter i lag-EM for gutter med sølv i 2005, 2008 og 2010 samt gull i 2006. 

 

De andre EM-lagene

For damelaget ble det mer en lærerik erfaring enn noe annet, ifølge deres egen blogg. Laget endte på 11.plass. 

- Vi gjorde et godt forsøk, og forskjellen oppover blir mindre. Det er først og fremst antall birdier på rundene som er for lavt, skriver trener Jonas Lilja på bloggen. 

Herrelaget endte på 13.plass i Sverige, mens jentelaget i Danmark ble nummer 12. 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.