- Som å se Lance Armstrong bruke støttehjul

EKSPERIMENTERER: Phil Mickelson er ikke redd for forandring. Nå skal han legge en lang putter i bagen. (Foto: All Over Press)

Phil Mickelson ser ut til å bli det nye tilskuddet i familien som bruker lange puttere.

Det var under onsdagens torsdagens pro-am-runde i Deutsche Bank Championship at man kunne se den lange putteren stikke opp av bagen til Mickelson. Underveis i runden byttet han mellom den lange og den korte putteren, og for øyeblikket heller han mot å velge førstnevnte når turneringen slår i gang fredag.

- Det ser slik ut ja. Jeg har ikke noe imot å prøve nye ting. Jeg har hatt to drivere i bagen, og andre ganger ingen driver, så jeg har ikke noe i mot litt forandring. Vi får se, sier han til pgatour.com.

Statistikken mot seg

Putteren er en forlenget versjon av Odysset White Hot XG Sabertooth-putteren, som Keegan Bradley brukte forrige måned da han ble den første spilleren til å vinne en major-turnering med en lang putter.

- Jeg fikk den på mandag. Jeg har pratet med Bradley og fått litt tips om oppstilling, ballposisjon og andre småting. Det føles litt rart, men så mange har hatt suskess med den så jeg tenkte at jeg måtte gi den et forsøk. Så langt føles det hverken enklere eller vanskeligere å slå med den, bare annerledes.

Mickelson har i lang tid brukt en tynn bladputter, men puttingen hans har ikke alltid stått i samsvar med ryktet hans om å være en av verdens største nærspillspesialister. Og i løpet av karrieren hans har spesielt de korte puttene ved utallige anledninger gitt ham hodepine.

- Om du ser på statistikken så har ikke Phil vært den beste putteren på lang tid. Han er kjent som en som putter bra etappevis, men han er nok ute etter litt mer stabilitet, spesielt på de korte puttene, lyder verdensener Luke Donald sin analyse.

Moro på Twitter

Etter at det ble kjent at Mickelson eksperimenterer med lang putter, haglet det med sarkastiske kommentarer på Twitter. 

The Golf Channels Jason Sobel skriver:

"Phil Mickelson skal begynne å bruke mageputter. Det bare må være en punchline der et eller annet sted"

Den tidligere PGA Tour-profilen Paul Azinger var mildt sagt overrasket over Mickelson sitt valg.

"Mickelson bruker mageputter? Det er større sjans for at New York blir truffet av et jordskjelv og en syklon i samme uke. Nei vent…"

 

"Å se Phil Mickelson bruke mageputter er som å se Lance Armstrong bruke støttehjul", skriver Bob Weeks, redaktør i SCOREGolf Magazine.

 

Hva synes du om trenden med lange puttere? Kunne du vært villig til å bruke en selv? Bruk kommentarfeltet under og si din mening!

 

 

Intervju med MickelsonNorsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.