Sommer er tid for golfskoler

Golfskolen i juni på Sandefjord GK er den første av tre totalt og er beregnet på barn i alderen 7-13 år. Foto: Ann-Sophie Stene

Sommerferien er en perfekt tid å rekruttere juniorer på. Det har man skjønt i Sandefjord.

Denne uken har 28 entusiastiske barn og unge trent på alt fra utslag og nærspill, til regler og etikette på Sandefjord Golfklubb.
Golfskolen i juni på Sandefjord GK er den første av tre totalt og er beregnet på barn i alderen 7-13 år, den varer fra mandag til fredag. I tillegg til terping på utslag, chipping og putting på treningsområdene, har uken også vært fylt med moro. Head pro John Drummond forklarer:
- Programmet er fullspekket med golfaktiviteter, og vi har voksne hjelpetrenere som har gått banen med dem flere ganger. Målet er at barna skal lære det grunnleggende innen golf, men vi har også lagt inn spill og lek. Det er viktig er at de har det gøy under læringsprosessen, fastslår han.
Rundt halvparten av deltakerne hadde tatt Grønt Kort kurs tidligere, mens resten fikk tatt Veien til Golf i løpet av kurset. Vi møtte fire unge stolte damer på banen, og spurte om all treningen var verdt det:
- Ja, jeg syns jeg er blitt flinkere til å putte, sier Amalia Ibsen blidt.
- Vi er blitt flinkere til å slå også, supplerer medspillerne Veronica Torp Eriksen, Jenny Enger Eversen og Maria Torkildsen.
Dermed var det såklart duket for pølsefest på klubbhuset der samtlige deltakere fikk overrakt kursdiplomer til stor applaus fra både medlemmer og foreldre.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.